Αντίσταση στα Γιάννενα


Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,

Ψηφίστηκαν από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα νέα μέτρα διάλυσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως επίσης και τα νέα φοροληστρικά μέτρα που θα επιβαρύνουν το σύνολο του λαού. Ο λαός και οι εργαζόμενοι δέχτηκαν ένα βαρύ πλήγμα στα δικαιώματα και το εισόδημά τους. Πλήγμα που θα κάνει τους όρους ζωής και δουλειάς ακόμη πιο δυσβάσταχτους, που θα εξαπλώσει τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Όλο το προηγούμενο διάστημα, από τότε που γνωστοποιήθηκαν τα μέτρα από τους δανειστές-ιμπεριαλιστές, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αλλά και το ΠΑΜΕ έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μην συνεχιστεί η μαζική διάθεση αντίστασης που εκφράστηκε με την απεργία στις 4 Φλεβάρη.

Η γραμμή της δήθεν κλιμάκωσης αποδείχτηκε γραμμή αποκλιμάκωσης. Η αόριστη εξαγγελία μιας 48ωρης απεργίας «όποτε πάνε τα μέτρα στη Βουλή», με εμπνευστή το ΠΑΜΕ και πρόθυμους αποδέκτες τις ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, λειτούργησε παραπλανητικά και καθηλωτικά για τους εργαζόμενους.
Η δικαιολογία που χρησιμοποίησαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ για ανάγκη προετοιμασίας αποδείχτηκε κούφια. Όπως κούφιες ήταν και οι δικαιολογίες τους για τις άμαζες κινητοποιήσεις του τριημέρου της δήθεν «κλιμάκωσης». Τρεις μήνες αφού εξήγγειλαν την 48ωρη-φάντασμα, τόλμησαν να πουν ότι η κυβέρνηση τους αιφνιδίασε!!!
Όλοι αυτοί όχι μόνο δεν κατάφεραν (και δεν ήθελαν) να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους, αλλά -αντίθετα- έδωσαν πολύτιμο χρόνο στην κυβέρνηση να προετοιμάσει τη δική της επίθεση. Καμία ουσιαστική προετοιμασία δεν έγινε στους χώρους δουλειάς στην κατεύθυνση της ανατροπής των μέτρων. Καμία ουσιαστική διαδικασία στα σωματεία και τα συνδικάτα που να σπάει το κλίμα απογοήτευσης και μοιρολατρίας. Και τελικά, η 48ωρη (που κατά τις συνδικαλιστικές ηγεσίες θα ήταν η «μητέρα των μαχών») υπονομεύτηκε πριν καν εξαγγελθεί.
Το τριήμερο κινητοποιήσεων 6-7-8 Μάη έδειξε την κατάσταση που έχουν φτάσει αυτές οι ηγεσίες το εργατικό κίνημα. Ακόμα και η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση (όπου η ΓΣΕΕ κήρυξε «απεργία» ημέρα Κυριακή!) ουσιαστικά βοήθησε τις χρόνιες επιδιώξεις του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του για κατάργηση της Πρωτομαγιάτικης απεργίας. Ουσιαστικά, η κυβέρνηση, με τη βοήθεια των εργατοπατέρων, κατάφερε να κρατήσει το λαό και το εργατικό κίνημα στο γύψο και να περάσει το αντιασφαλιστικό-φοροληστρικό τερατούργημά της με ευκολία.
Και η ευκολία αυτή είναι που άνοιξε την όρεξη της κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστών για άμεση επιβολή νέων επώδυνων μέτρων όπως αυτά που ετοιμάζει για το ερχόμενο σαββατοκύριακο. Είναι μια ακόμη απόδειξη για το ότι, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς, αυτοί δεν θα σταματήσουν.


Καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός!
Να μην περάσουν τα νέα μέτρα!

Για το λαό και τους εργαζόμενους δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής. Όσο εμείς σκύβουμε το κεφάλι τόσο αυτοί θα επιτίθενται με πιο άγριο τρόπο. Όσο εμείς δεν οργανώνουμε τις αντιστάσεις και την πάλη μας, τόσο αυτοί θα συνεχίσουν να ισοπεδώνουν τα δικαιώματά μας
Οι εργαζόμενοι πρέπει να μπούμε σε αγωνιστική τροχιά και να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας. Να κάνουμε πέρα αυτούς που τόσα χρόνια λυμαίνονται το εργατικό κίνημα και τα σωματεία και στρώνουν το έδαφος στα εκάστοτε αντιλαϊκά μέτρα.
Να ανοίξουμε μέτωπο με όσους σπέρνουν τη διάλυση, την ηττοπάθεια και την υποταγή.
Να καταλάβουμε ότι οι όροι για τη συγκρότηση νικηφόρου μετώπου αντίστασης θα τεθούν στους χώρους δουλειάς και στα σωματεία, με κατεύθυνση την ανατροπή των μέτρων και θα μαζικοποιηθούν και θα δυναμώσουν μόνο μέσα από την οργάνωση του κόσμου της δουλειάς.
Συνεχίζουμε κόντρα στο κλίμα της απογοήτευσης και της ήττας. Οργανωνόμαστε στους χώρους δουλειάς μας, αντιστεκόμαστε στην επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

19-5-2016
http://taxikiporeia.blogspot.gr/