Αντίσταση στα Γιάννενα


Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ - 10:30 π.μ. Εργατικό Κέντρο

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΦΟΡΟΛΗΣΤΡΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ!
ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Με ένα νομοσχέδιο που ισοπεδώνει τα ασφαλιστικά δικαι-ώματα και λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα, συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την αντιλαϊκή επίθεση για λογαριασμό του κεφάλαιου, ντόπιου και ξένου, και του ιμπεριαλισμού. Το νομοσχέδιο που για μήνες προετοίμαζε, είναι πλέον στη Βουλή και είναι πολύ χειρότερο ακόμη και από την κυβερνητική πρόταση που είχε εμφανιστεί τον περασμένο Γενάρη, επιβεβαιώνοντας τη ραγδαία αντιδραστική προσαρμογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών.
Το αντεργατικό-αντιλαϊκό έκτρωμα που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή όχι μόνο δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τα αντίστοιχα νομοσχέδια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά αποτελεί και ένα από τα πιο δυσβάσταχτα πακέτα μέτρων που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο λαός μας, ύψους 5,4 δισ. ευρώ.
Κανένας εργαζόμενος και καμιά σύνταξη δεν μένει αλώβητη. Όλες οι συντάξεις, παλιές και νέες, αναπηρίας, πρόωρες και χηρείας, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών, των εργαζόμενων με μπλοκάκι, μειώνονται δραματικά.
Με το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων οι νέοι ασφαλισμένοι θα αναγκαστούν να ζουν με συντάξεις πείνας, ενώ από το 2018 το ίδιο θα ισχύει και για τους ήδη συνταξιούχους.
Οι επικουρικές συντάξεις πετσοκόβονται μόνιμα, την ίδια στιγμή που αυξάνονται οι εισφορές για την επικουρική ασφάλιση.
• Επιταχύνεται σταδιακά η κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική του κατάργηση το 2019.
• Βαρύ πλήγμα δέχονται οι συντάξεις χηρείας και οι αναπηρικές συντάξεις.
Τα εφάπαξ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μειώνονται ακόμη 10%.
• Παράλληλα, αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές για τον κλάδο κύριας σύνταξης, στο 20% επί των πάσης φύσεως αποδοχών των εργαζομένων.
Το νομοσχέδιο αυτό όμως δεν σταματάει εδώ. Παράλληλα με το πετσόκομμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων προχωρά και στη νέα λεηλασία του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος, που είναι ήδη δραματικά συρρικνωμένο από τις μνημονιακές πολιτικές. Μειώνεται το αφορολόγητο όριο, αλλάζουν οι κλίμακες φόρου εισοδήματος και οι κλίμακες της ειδικής «εισφοράς αλληλεγγύης», ενώ ο ΕΝΦΙΑ παραμένει και κατανέμεται και αυτός σε κλίμακες. Στόχος, η επιπλέον αφαίμαξη 1,8 δισ. ευρώ από το λαϊκό εισόδημα και μάλιστα με το βαρύ τίμημα να πέφτει στα χαμηλότερα εισοδήματα.
Πίσω, λοιπόν, από τη βιτρίνα μιας ακόμη «σκληρής διαπραγμάτευσης», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απόδεικνύεται πιο πρόθυμη και από τους πρόθυμους. Μια κυβέρνηση ταξικά ταγμένη στο πλευρό των πάσης φύσης εκμεταλλευτών και καταπιεστών της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών μαζών. Και είναι αυτό που έχει ανοίξει την όρεξη των ξένων και ντόπιων αφεντικών της για ακόμη πιο σκληρά μέτρα. Γι’ αυτό και δεν διστάζουν να απαιτήσουν, μαζί με το ασφαλιστικό-φορολογικό (το οποίο σίγουρα θα είναι πολύ χειρότερο όταν έρθει η ώρα ψήφισής του) να προωθηθούν «προληπτικά» επιπλέον μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ, που θα ισχύσουν από το 2018.
Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε! Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η αντίσταση σε αυτό το νέο αντι-ασφαλιστικό-φοροληστρικό τερατούργημα πρέπει να είναι μαζική και αποφασιστική. Να αποτελέσει υπόθεση όλων των εργαζομένων. Να βάλει στην άκρη την παραλυτική στάση της υποταγμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ, αλλά και του ΠΑΜΕ, οι οποίοι από κοινού φρόντισαν να βάλουν στον πάγο τις εκφρασμένες αγωνιστικές διαθέσεις λαού και εργαζομένων και να δώσουν πολύτιμο χρόνο στην κυβέρνηση και στις δυνάμεις του συστήματος να προετοιμάσουν την επίθεσή τους. ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ, που εδώ και τρεις μήνες (από την απεργία στις 4 Φλεβάρη) με το πρόσχημα μιας αόριστης 48ωρης απεργιακής κλιμάκωσης, κρύβουν την απροθυμία τους να συγκρουστούν πραγματικά με τις δυνάμεις του συστήματος. Που ακόμη και την 130η επέτειο από τον ηρωικό απεργιακό ξεσηκωμό των εργατών του Σικάγο τη χάρισαν στους κυβερνητικούς χειρισμούς.
Όλοι στους δρόμους! Όλοι στον αγώνα! Για να υπερασπιστούμε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, εργαζόμενου και άνεργου, στην ασφάλιση. Για να υπερασπιστούμε τους μισθούς, τις συντάξεις, το εργατικό-λαϊκό εισόδημα. Για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα! Για να ηττηθεί η πολιτική της εξάρτησης και της υποταγής στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
Για να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά και τους αγώνες της εργατικής τάξης για κοινωνική απελευθέρωση. Ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίε-σης. Ενάντια στο σύστημα που γεννά τους πολέμους, τη φτώχεια και την προσφυγιά. Αυτό το σύστημα, αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί! Και είμαστε μόνο εμείς που μπορούμε να το ανατρέψουμε!