Αντίσταση στα Γιάννενα


Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Μίσος ταξικό…

Οι δηλώσεις του ανεκδιήγητου Κυρίτση -αυτού του μόνιμου επισκέπτη των πάνελ τον καιρό των… κατειλημμένων ΕΡΤ- ότι με την πολιτική της και τα μέτρα που ψηφίζει η ελληνική κυβέρνηση τιμωρεί τους «μένουμε-Ευρώπη», φανερώνει κατά τα λεγόμενα το βαθύ ταξικό μίσος της τελευταίας ενάντια σε αυτούς που ψήφισαν «ναι» στο τελευταίο δημοψήφισμα.
Τόσο βέβαια βαθύ που σχεδόν δεν μπορείς να το διακρίνεις…
Γιατί τα αντιλαϊκά και βάρβαρα μέτρα που έχουν αποφασιστεί με την βούλα αυτών που… μένουν Ευρώπη αλλά και ακόμα παραπέρα προς Ατλαντικό μεριά, θίγουν τα πλατιά στρώματα του λαού ανεξάρτητα από τη στάση τους στο τελευταίο δημοψήφισμα. Όσων δηλαδή εξακολουθούν να μένουν σε αυτή τη χώρα και όσων θα εξαναγκαστούν να την εγκαταλείψουν και να ξενιτευτούν από τις «προκοπές» που τους ετοιμάζουν τα… βαθύτατα ταξικά αυτά μέτρα.
Τάχα μου η κλιμάκωση των μέτρων και των φόρων έχει μία αντίστροφη προοδευτικότητα επιβαρύνοντας αναλογικά εκείνους που γιατροπορεύονται με κάποια εισοδηματική άνεση (άρα εκ προοιμίου υποστηρικτές του ναι).
Παράδειγμα το αφορολόγητο των 8600 ευρώ για φορολογούμενους χωρίς παιδιά δείχνει ότι όποιος το περνά, δεν μπορεί να διάγει τον «λιτό βίο» του επίσης αλησμόνητου Υπουργού Οικονομίας άρα να κοπανηθεί ταξικά…
Ομοίως δεν μπορεί στις τρατορίες τα εύπορα στρώματα να απολαμβάνουν τα φρέσκα σπαγγέτι τους χωρίς να φορολογηθούν με 24% ΦΠΑ. Ταξικό μέτρο και αυτό… Εξ άλλου οι φτωχοί τι τα θέλουν τα μακαρόνια ας φάνε φρέσκια ψίχα αστακού που δεν υπερφορολογείται, όπως η επεξεργασμένη-μεταποιημένη στα βολιότικα τσιπουράδικα.
Πρέπει εξ άλλου οι ιδιοκτήτες ακινήτων στα λαϊκά προάστια να πληρώσουν αναλογικά μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ γιατί αλλιώς με τι μούτρα… ταξικά θα επιβληθεί ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ στους έχοντες άνω των 200.000 ακίνητη περιουσία. Άσε που πρέπει να συμβάλει αυτή η κυβέρνηση και στην άνοδο της ταξικής συνείδησης. Τι τα θέλει η εργατική τάξη τα ακίνητα αν είναι να χάσει μόνο τις αλυσίδες της;

ΔΜ