Αντίσταση στα Γιάννενα


Κυριακή 1 Μαΐου 2016

ΑΤΙΚ: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα ενότητας, αγώνα και αλληλεγγύης της εργατικής τάξης!

Με ανακοίνωση της η Συνομοσπονδία των Τούρκων εργατών στην Ευρώπη, καλεί τους εργαζόμενους στην Ευρώπη, στην Τουρκία και σε όλο τον κόσμο να γιορτάσουν αγωνιστικά την παγκόσμια ημέρα του προλεταριάτου.
Στην ανακοίνωση τονίζεται πως οι εργαζόμενοι, οι εργάτες, οι γυναίκες και τα παιδιά σε όλο τον κόσμο είναι στη μέση μιας περιόδου στην οποία πληθαίνουν οι αιματηρές πολεμικές φρικαλεότητες, ιδιαίτερα στην Ουκρανία, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Εξαιτίας των φιλοπόλεμων αντιδραστικών πολιτικών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που επιδιώκουν την κυριαρχία. Αθώοι άνθρωποι δολοφονούνται άγρια από αντιδραστικές δυνάμεις, κράτη και κυβερνήσεις οι οποίοι είναι λακέδες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή. Εκατομμύρια άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να αναζητήσουν καλύτερη ζωή στην Ευρώπη, αλλά και χιλιάδες πεθαίνουν στο δρόμο. Χιλιάδες έχουν πνιγεί στη θάλασσα ή σκοτωθεί στην προσπάθεια τους να βρουν ασφαλές καταφύγιο. Η ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση υπογράφει συμφωνίες με το τουρκικό κράτος με σκοπό να κλείσει τα σύνορά στους πρόσφυγες και να απελάσει χιλιάδες που έχουν καταφέρει να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος. 
 
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης επισημαίνεται πως με επικεφαλής τη Γερμανία, οι ευρωπαϊκές χώρες κάνουν τα στραβά μάτια στις βαρβαρότητες του τουρκικού κράτους ενάντια στον κουρδικό πληθυσμό. Ταυτόχρονα ασκούν διώξεις εναντίον των Τούρκων και Κούρδων επαναστατών και των οργανώσεων τους που αγωνίζονται ενάντια στον φασισμό με δημοκρατικά μέσα. Οι πρόσφατες επιθέσεις εναντίον της Συνομοσπονδίας Εργατών από την Τουρκία στην Ευρώπη (ΑΤΙΚ) δείχνουν ότι οι άρχουσες τάξεις δεν μπορούν να ανεχθούν την αντιφασιστική και αντιιμπεριαλιστική δράση των δημοκρατικών οργανώσεων.
Το τουρκικό κράτος και το ΑΚΡ διεξάγουν έναν άδικο πόλεμο εναντίον του κουρδικού έθνους στο Κουρδιστάν της Τουρκίας. Προσπαθούν να υποκινήσουν τον σωβινισμό μέσα στον τουρκικό λαό. Χτυπούν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, μειώνουν τους μισθούς και τα μεροκάματα και κυνηγούν τους δημοκράτες και επαναστάτες. Η Τουρκία έχει γίνει μια χώρα όπου εκατοντάδες εργαζόμενοι δολοφονούνται κατά τη διάρκεια της εργασίας τους σε δήθεν «ατυχήματα». 
 
Η ανακοίνωση καταλήγει με κάλεσμα για αγώνα ενάντια στην πολιτική της ιμπεριαλιστικής λεηλασίας, ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό και για διαρκή πάλη για ελευθερία και δικαιοσύνη. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην απαίτηση για ελευθερία σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους στην Ευρώπη και στην Τουρκία. 
 
http://antigeitonies.blogspot.gr/