Αντίσταση στα Γιάννενα


Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΙΝΔΙΑ: Ελεύθερος με εγγύηση ο αγωνιστής καθηγητής GN Saibaba

Επιτυχία του κινήματος αλληλεγγύης!

Ανακοίνωση της Επιτροπής Υπεράσπισης και Απελευθέρωσης

Η Επιτροπή για την Υπεράσπιση και Απελευθέρωση του Δρ. GN Saibaba χαιρετίζει με χαρά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ινδίας για την απόλυση με εγγύηση του καθηγητή. Αυτό το γεγονός αποτελεί μια πολυαναμενόμενη και αναγκαία ανακούφιση για τον GN Saibaba, ο οποίος σάπιζε σε κελί απομόνωσης της Ναγκπούρ από τον Δεκέμβρη του 2015, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της Βομβάης απέρριψε το αίτημα για εγγύηση και τον διέταξε να επιστρέψει στη φυλακή μέσα σε 24 ώρες. Έχει αναφερθεί από διάφορες υπηρεσίες οτι η υγεία του GN Saibaba έχει επιδεινωθεί δραματικά καθώς οι αρχές των φυλακών αρνούνταν την παροχή της κατάλληλης θεραπείας ή κατάλληλων διευκολύνσεων που απαιτούνται για ένα άτομο με 90% αναπηρία και καθηλωμένο σε αναπηρικό καρότσι.
Η Επιτροπή σημειώνει οτι το Ανώτατο Δικαστήριο δεν μάσησε τα λόγια του τονίζοντας οτι η αντίθεση της πολιτείας στην εγγύηση ήταν άδικη αφού το Δικαστήριο είχε δηλώσει κατηγορηματικά οτι ο GN Saibaba θα απολυόταν με εγγύηση όταν η εξέταση των μαρτύρων θα ολοκληρωνόταν μέσα σε ένα μήνα. Στη σημερινή συνεδρίαση ο δικηγόρος της Πολιτείας πρότεινε άλλους 8 μάρτυρες και οτι η κράτηση του Saibaba θα έπρεπε να παραταθεί μέχρι να εξεταστούν όλοι στο βαθμό που η απελευθέρωση του καθηγητή μπορεί να οδηγούσε σε αντεθνικές δραστηριότητες από μέρους του. Απορρίπτοντας τις αιτιάσεις αυτές της υπεράσπισης ο Δικαστής ρώτησε για πιο λόγο θέλουν να βασανίσουν έτσι έναν άνθρωπο.
Η Επιτροπή ευχαριστεί όλους τους δικηγόρους, ακτιβιστές, άτομα και οργανώσεις που έδειξαν τη συμπαράσταση τους και ελπίζει οτι θα συνεχίσουν την υποστήριξη τους ωσότου ο GN Saibaba δικαιωθεί. Αν η σημερινή στάση της Πολιτείας δείχνει κάτι είναι οτι οι εκφοβιστικές τακτικές του κρατικού μηχανισμού ενάντια σε όσους αγωνίζονται υπέρ των καταπιεσμένων και κατατρεγμένων δεν θα τελειώσουν γρήγορα.

4 Απρίλη 2016

Για την Επιτροπή

Hany Babu MT