Αντίσταση στα Γιάννενα


Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

...ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ) ΞΕΝΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ….

Η εικόνα των αμερικάνικων πολεμικών αεροπλάνων να ίπτανται πάνω από την Ακρόπολη -«θέαμα» που προφανώς στέλνει μήνυμα σε πολλούς κατά τη διάρκεια νατοϊκής διακλαδικής άσκησης πολέμου- για να την φωτογραφίσουν και να φωτογραφηθούν, λέει, από τους έλληνες πιλότους πάνω από αυτή μόνο οργή, αηδία και… ανησυχία μπορεί να προκαλέσει. Κυρίαρχοι και επικυρίαρχοι της χώρας.
….
Πολύ περισσότερο όταν δημιουργεί και συνειρμούς ιστορικούς …


….
Αν μάλιστα παρακολουθήσει κανείς τα σχόλια, τις «τρολιές», και τις εκφράσεις των χρηστών στο διαδίκτυο που προέκυψαν αμέσως όταν έγινε αντιληπτή η φασαρία και οι ήχοι των πολεμικών μηχανών, θα διαπιστώσει ότι σπανίζουν οι αναφορές στον αντιαμερικανισμό. Δεν είναι βέβαια αντιπροσωπευτικό αυτό των πραγματικών συναισθημάτων και των πεποιθήσεων του λαού, ούτε τα διαδικτυακά σχόλια φημίζονται για την εξυπνάδα τους.
….
Είναι όμως δείγμα του τι κενό έχει δημιουργηθεί π.χ. από το 1999 την περίοδο των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία. Και τι χώρος πρέπει να διανυθεί από το αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα. Που βέβαια πρέπει να κάνει χρήση αυτής της διάχυτης ανησυχίας που προκαλούν οι μηχανές του πολέμου όταν ακούγονται τόσο κοντά και πάνω από τα κεφάλια μας…

ΔΜ