Αντίσταση στα Γιάννενα


Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχοντας εμπεδώσει πολύ καλά το ρόλο του συνεχιστή της αντιλαϊκής πολιτικής και του «καλού» και «υπεύθυνου» παιδιού για τους «εταίρους» σε Ε.Ε. και ΔΝΤ, έρχεται για άλλη μια φορά να τσακίσει δικαιώματα και κατακτήσεις. Τα παράλληλα προγράμματα της πάνε περίπατο και φανερώνουν ότι το πρόγραμμα είναι ένα, το τρίτο Μνημόνιο και καθορίζεται από τους ιμπεριαλιστές! 
Οι πιέσεις που δέχτηκε η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα από τις μαζικές κινητοποιήσεις των αγροτών και εργαζομένων, με επιστέγασμα την αρκετά μαζική απεργία στις 4 Φλεβάρη, μπορεί να την οδήγησαν στην παράταση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου για λίγο αργότερα αλλά...
Το λίγο αργότερα έφτασε! Η συμφωνία με το κουαρτέτο είναι πολύ κοντά, όπως ήταν αναμενόμενο, και στα ήδη ανακοινωθέντα αντιασφαλιστικά και βαριά φορολογικά μέτρα, προστίθενται η ραγδαία μείωση της κατώτατης σύνταξης, του εφάπαξ, η αύξηση σε άμεσους και έμμεσους φόρους και βέβαια, η αύξηση της έκτακτης εισφοράς «αλληλεγγύης» (=ξεζουμίσματος).
Πρόκειται για ένα πακέτο μέτρων λαιμητόμο, όπως έχει χαρακτηριστεί, καθώς καταργεί την κοινωνική ασφάλιση, επιβαρύνει με δυσβάσταχτους φόρους τον λαό, εντείνει την φτωχοποίηση. Ουσιαστικά μετατρέπει τους μισθούς και τις συντάξεις σε επιδόματα πείνας, ενώ με την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, η περίθαλψη και η ασφάλιση μετατρέπονται από κοινωνικά αγαθά σε εμπορεύματα για λίγους!
ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ!
Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η επίθεση στην ασφάλιση αφορά πρώτα και κύρια το δικό μας παρόν και μέλλον. Γιατί είτε δουλεύουμε ήδη με δυσχερείς όρους( ανασφάλιστοί, μισθοί-χαρτζιλίκι) παράλληλα με την σχολή μας για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις σπουδές μας, είτε δουλεύουμε εθελοντικά μέσα από την πρακτική μας, για να μάθουμε να ανεχόμαστε την απλήρωτη εργασία, είτε πρόκειται όταν πάρουμε το πολυπόθητο πτυχίο να βγούμε σε μια αγορά εργασίας, απογυμνωμένη από κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος!
Δεν πρέπει, λοιπόν, να σκύψουμε το κεφάλι, αλλά αντίθετα να παλέψουμε στο πλάι των καταπιεζόμενων. Να διαμορφώσουμε ένα κοινό μέτωπο με πρόσφυγες και ντόπιους ενάντια στους πολέμους, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Είναι αναγκαίο η σπουδάζουσα νεολαία να αναπτύξει αντιστάσεις, να ζωντανέψει τους συλλόγους και τα όργανα πάλης της μέσα στις σχολές, κόντρα στις συστημικές δυνάμεις( ΔΑΠ, ΠΑΣΠ ), που σκοπό έχουν να προωθήσουν την παραίτηση! Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι να ξεπεράσουν τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των σωματείων τους, τους εργατοπατέρες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, όταν οι πρώτοι δεν έχουν προκηρύξει καν απεργία, ενώ και οι δεύτεροι που καλούν, το κάνουν για να βγουν από την υποχρέωση, μιας και από τις 4 Φλεβάρη κρατούν σιγή ιχθύος!

Ας μην τους κάνουμε τη χάρη!

Να βγούμε μαζικά στους δρόμους στις 7 Απρίλη για να διαδηλώσουμε για το δικαίωμα μας στην ασφάλιση, την περίθαλψη, την εργασία! Για το ίδιο το δικαίωμά μας στην ζωή!

- ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-ΔΝΤ!

- ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

-ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ!

-ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!