Αντίσταση στα Γιάννενα


Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Συμμαθητές-Συμμαθήτριες,
Eνώ τα τελευταία πέντε χρόνια οι κυβερνήσεις αλλάζουν με σημαντική συχνότητα, συνεχίζουν όλες να εφαρμόζουν ασταμάτητα κάθε φορά νέα μέτρα. Αυτά έρχονται να φτωχοποιήσουν περισσότερο τις οικογένειες μας. Θέλουν να μην αφήσουν τίποτα όρθιο, να ισοπεδώσουν τα δικαιώματα της νεολαίας, του κόσμου της δουλειάς και του λαού.
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ρίχνει «κροκοδείλια δάκρυα» για το λαό και καλεί σε δήθεν «διαλόγους», παρατηρούμε πως ακολουθεί πιστά τους δυνατούς αυτού του κόσμου, δηλαδή τους ιμπεριαλιστές, κάνοντας πράξη κάθε τους στόχο. Και οι στόχοι αυτοί των ιμπεριαλιστών που που μας οδηγούν ολοένα στην φτωχοποίηση, ειναι οι ίδιοι με αυτούς που οδηγούν στο άνοιγμα πολεμικών μετώπων σε διαφορες χωρες και στέλνουν τον πληθυσμό τους στην προσφυγια, και υστερα τους αφήνουν να πνιγούν σε κάποια θάλασσα ή τους χτυπούν στην προσπάθεια τους να περάσουν τα σύνορα.
Το μέλλον της νεολαίας όμως δε χωρά στα σχέδια τους! Δε θα τους αφήσουμε να γινουμε εμείς η γενιά των χαμένων δικαιωμάτων! Θα πρέπει και εμείς να μπούμε σε αυτό τον αγώνα για το δικαίωμα σε αξιοπρεπείς μισθούς, σε ασφάλιση και περίθαλψη τόσο για τους σημερινούς εργαζόμενους όσο και για αυτούς της δικής μας γενιάς που σύντομα θα βγουν στην αγορά εργασίας. Γιατί και εμάς μας προορίζουν για φθηνά εργατικά χέρια χωρίς δυνατότητα ασφάλισης και συνταξιοδότησης!
Στο δρόμο να βγούμε επίσης μαζί με τους καθηγητές μας, που βιώνουν την ίδια επίθεση, με τις εργασιακές σχέσεις να γίνονται όλο και χειρότερες. Είναι αναγκαίο να συνδέσουμε και τον αγώνα με την εναντίωση μας στους όλο και περισσότερους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση, που επιβάλλονται στα φτωχά λαικά στρώματα. Οι μαθητές απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν πρέπει να μείνουν αμέτοχοι, πρέπει να συζητήσουν, να ενεργοποιήσουν τα μαθητικά τους όργανα, να βρεθούν στους δρόμους!
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ!