Αντίσταση στα Γιάννενα


Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Συζήτηση της Ταξικής Πορείας και της Πρωτοβουλία Αγώνα Νέων για το ασφαλιστικό εν όψει και της απεργίας

Η Ταξική Πορεία και η Πρωτοβουλία Αγώνα Νέων (εργαζόμενων,ανέργων, επισφαλώς εργαζόμενων) σήμερα Σάββατο 30 Γενάρη συνδιοργανώνει συζήτηση στις 6:00 μμ στο Εργατικό Κέντρο.

Η επίθεση σε όλον το λαό συνεχίζεται ακάθεκτη και με μεγαλύτερη ένταση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξυπηρετώντας τα ξένα αφεντικά τους (ΕΕ,ΗΠΑ) και την ντόπια αστική τάξη.
Ανοίγοντας χυδαία το ζήτημα του ασφαλιστικού με συνοδοιπόρους όλα τα αστικά κόμματα, τα ΜΜΕ, και φυσικά τους κεφαλαιοκράτες σε Ελλάδα και εξωτερικό με το νέο νομοσχέδιο θέλει άμεσα και γρήγορα να τελειώσει το ζήτημα του ασφαλιστικού.


Με τη γνωστή προπαγάνδα για: υγιή ταμεία, ρετιρέ, βολεμένους κλπ επι της ουσίας επιτίθενται στην εργατική τάξη,στους ανέργους, στη νεολαία. Η προκήρυξη της Ταξικής Πορείας αναφέρει:
Ήδη από τον Αύγουστο έχουν ψηφιστεί δραματικές αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης και νέες περικοπές σε συντάξεις ενώ για τους νέους συνταξιούχους προβλέπεται μείωση από 15% ως και 30%.  Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων βασίζεται στις αποδοχές όλων των χρόνων δουλειάς, την ίδια στιγμή που ο βασικός μισθός είναι 490 ευρώ καθαρά. Δεν θέλουν να παίρνουμε σύνταξη γιατί τα δικαιώματα μας στην ασφάλιση είναι για αυτούς ένα βάρος που θέλουν να ξεφορτωθούν. Ένα βάρος που κέρδισαν πριν από μας οι προηγούμενοι εργαζόμενοι και τώρα καλούμαστε να υπερασπιστούμε.

Μας θέλουν χωρίς κανένα δικαίωμα και φροντίζουν να μας το μάθουν από τις πιο μικρές ηλικίες. Με τη μαθητεία στο σχολείο. Την πρακτική στα πανεπιστήμια τα ΤΕΙ και τα ΙΕΚ, που δουλεύουμε ανασφάλιστοι και με μισθό ψίχουλά. Τα προγράμματα voucher και τα ΚΟΧ που μας τα πλασάρουν σαν χάρη και σαν διάλειμμα της ανεργίας μας. Με την απλήρωτη εργασία για να φτιάξουμε δήθεν βιογραφικό και την ημιαπασχόληση και την ελαστική εργασία για να προσαρμοζόμαστε στις καινούργιες συνθήκες.

Αν νομίζεις ότι η σύνταξη είναι άπιαστο όνειρο και δεν σε αφορά, κάνεις λάθος. Η ασφάλιση και η σύνταξη είναι από τα βασικά μας δικαιώματα και δεν μπορούμε να παραιτούμαστε από αυτά χωρίς μάχη. Αν περάσει η επιδρομή αυτή χωρίς να πούμε κουβέντα, τότε κυβέρνηση και ιμπεριαλιστές θα προχωρήσουν στο επόμενο δικαίωμα πολύ πιο εύκολα. 

 Είναι ανάγκη λοιπόν οι εργαζόμενοι , οι άνεργοι, η νεολαία να βρεθούν , να συζητήσουν, να συνεννοηθούν για να μπορέσουν να χτίσουν αυτό το Μέτωπο Αντίστασης και Αγώνα και να παλέψουν για το δικαίωμα στη σύνταξη και στην ασφάλιση  τα οποία είναι ακόμα κατακτήσεις που μας ανήκουν.