Αντίσταση στα Γιάννενα


Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση είναι και δική μας υπόθεση

Αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη. Κανένα δικαίωμα μας δεν μένει στο απυρόβλητο. Στόχο τώρα έχουν βάλει την ασφάλιση και τις συντάξεις μας. Αφού έχουν μειώσει δραματικα τους μισθούς μας, αφού πετάξαν πολλούς από εμάς στην ανεργία, αφού έκαναν την μαύρη και απλήρωτη εργασία καθεστώς, τώρα θέλουν να δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα. Θέλουν να κλέβουν κάθε μήνα από το μισθό μας και να μην μας δίνουν τίποτα πίσω. Θέλουν να κλείσουμε τα μάτια μπροστά σε αυτούς που δεν μπορούν πια να δουλεύουν και τους κόβουν και τα τελευταία δικαιώματα.
Ήδη από τον Αύγουστο έχουν ψηφιστεί δραματικές αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης και νέες περικοπές σε συντάξεις ενώ για τους νέους συνταξιούχους προβλέπεται μείωση από 15% ως και 30%.  Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων βασίζεται στις αποδοχές όλων των χρόνων δουλειάς, την ίδια στιγμή που ο βασικός μισθός είναι 490 ευρώ καθαρά. Δεν θέλουν να παίρνουμε σύνταξη γιατί τα δικαιώματα μας στην ασφάλιση είναι για αυτούς ένα βάρος που θέλουν να ξεφορτωθούν. Ένα βάρος που κέρδισαν πριν από μας οι προηγούμενοι εργαζόμενοι και τώρα καλούμαστε να υπερασπιστούμε.
Μας θέλουν χωρίς κανένα δικαίωμα και φροντίζουν να μας το μάθουν από τις πιο μικρές ηλικίες. Με τη μαθητεία στο σχολείο. Την πρακτική στα πανεπιστήμια τα ΤΕΙ και τα ΙΕΚ, που δουλεύουμε ανασφάλιστοι και με μισθό ψίχουλά. Τα προγράμματα voucher και τα ΚΟΧ που μας τα πλασάρουν σαν χάρη και σαν διάλειμμά της ανεργίας μας. Με την απλήρωτη εργασία για να φτιάξουμε δήθεν βιογραφικό και την ημιαπασχόληση και την ελαστική εργασία για να προσαρμοζόμαστε στις καινούργιες συνθήκες.
Αν νομίζεις ότι η σύνταξη είναι άπιαστο όνειρο και δεν σε αφορά, κάνεις λάθος. Η ασφάλιση και η σύνταξη είναι από τα βασικά μας δικαιώματα και δεν μπορούμε να παραιτούμαστε από αυτά χωρίς μάχη. Αν περάσει η επιδρομή αυτή χωρίς να πούμε κουβέντα, τότε κυβέρνηση και ιμπεριαλιστές θα προχωρήσουν στο επόμενο δικαίωμα πολύ πιο εύκολα. 
Ο μόνος τρόπος να αλλάξει κάτι είναι να παλέψουμε. Και αν όλα φαντάζουν δύσκολα και ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα, είναι γιατί είμαστε ανοργάνωτοι. Να οργανωθούμε λοιπόν και με υπομονή και επιμονή να πάμε κόντρα στην κυβέρνηση και το σύστημα της εκμετάλλευσης. Να μην μας μπερδέψουν και να μην μας ενσωματώσουν με ψεύτικα διλήμματα, ότι τάχα  το ζήτημα είναι οικονομικό και τα ταμεία δεν αντέχουν. Τα πάντα είναι ζήτημα πάλης και αγώνα.
Να ξεχωρίσουμε τους φίλους μας από τους εχθρούς μας. Να εμπιστευτούμε τα εκατομμύρια λαού και εργαζομένων που είναι στην ίδια μοίρα με εμάς,  που έχουν τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανησυχίες. Να γυρίσουμε την πλάτη στους ξεπουλημένους εργατοπατέρες που πληρώνονται αδρά για να μας έχουν στη γωνιά, έξω από τα σωματεία και για να μην αντιδρούμε.
Στις 4 Φλεβάρη να κάνουμε απεργία γιατί είναι δικαίωμα μας και γιατί η σύνταξη και η ασφάλιση είναι ακόμα κατακτήσεις που μας ανήκουν.
-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ
-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
-ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Ταξική Πορεία

taxikiporeia.blogspot.gr