Αντίσταση στα Γιάννενα


Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

ΚΚΕ (μ-λ) & ΤΚP/ ML: Να καταδικάσουμε το εγκληματικό κράτος της Τουρκίας

-Για την τρομοκρατική, δολοφονική επίθεση που σκόρπισε το θάνατο σε πολλές δεκάδες διαδηλωτές στην Άγκυρα και τον τραυματισμό πολλών περισσότερων, υπεύθυνοι είναι το φασιστικό κράτος της Τουρκίας και η κυβέρνηση Ερντογάν.
-Οι δολοφονημένοι αγωνιστές είναι ήρωες του επαναστατικού λαϊκού κινήματος της Τουρκίας και όλου του κόσμου και θα εμπνέουν τις μάχες που έχουμε να δώσουμε.
-Καλούμε τους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας και όλους τους αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους να καταδικάσουν το φασιστικό καθεστώς της Άγκυρας και ταυτόχρονα να εκφράσουν την αγωνιστική τους αλληλεγγύη στο λαό της Τουρκίας.
-Να καταδικάσουμε τις τούρκικες δολοφονικές επιδρομές της Άγκυρας, ενάντια στις λαϊκές δυνάμεις των κουρδικών περιοχών.
-Οι διαδηλωτές της Τουρκίας, οι δολοφονημένοι και οι τραυματισμένοι δέχτηκαν τη δολοφονική επίθεση, επειδή διαδήλωσαν για να επικρατήσει ειρήνη στη Μέση Ανατολή και ενάντια στους βομβαρδισμούς του τούρκικου στρατού στον πληθυσμό των κουρδικών περιοχών.
-Εργάτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες, οι στρατιωτικές επεμβάσεις στη Συ ρία και γενικότερα στη Μέση Ανατολή, από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ από τη μια, και της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας από την άλλη, για τον έλεγχο και την κυριαρχία στην περιοχή, παίρνουν όλο και πιο εκρηκτικές διαστάσεις. Κομματιάζουν χώρες και σπέρνουν το θάνατο στους λαούς κι αυτό είναι ολοφάνερο. Όπως ολοφάνερη είναι η ανάγκη οι λαοί αυτών των περιοχών, καθώς και οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, να δυναμώσουν την αντιιμπεριαλιστική τους πάλη και την μεταξύ τους αλληλεγγύη.
- Οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις των χωρών αυτών οφείλουν να δυναμώσουν και να συμβάλλουν στην κοινή πάλη των λαών ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τους ντόπιους αντιδραστικούς συνεργάτες τους.


-Κάτω ο ιμπεριαλισμός και ο φασισμός
- Ζήτω οι αγώνες των λαών