Αντίσταση στα Γιάννενα


Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Η Ταξική Πορεία για τις "εκλογές" στο σωματείο του Σκλαβενίτη

Συνάδελφοι,
Το σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση «Ι&Σ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» προκήρυξε εκλογές από τις 29/9 μέχρι τις 7/10. Υποτίθεται ότι προηγήθηκε εκλογοαπολογιστική συνέλευση, η οποία όμως, για άλλη μια φορά, δεν ανακοινώθηκε σε κανέναν εργαζόμενο. Η αιτία είναι ξεκάθαρη: η εργοδοσία θέλει τους εργαζόμενους να βρίσκονται μακριά από διαδικασίες που στην πραγματικότητα τους ανήκουν. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά με ένα σωματείο που εκφράζει τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Τι είναι, όμως, αυτό που τα αφεντικά τής «Ι&Σ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» φοβούνται και λειτουργούν χωρίς να ενημερώσουν κανέναν μας;
Αυτές οι εκλογές, με τον τρόπο που γίνονται, θέλουν να διαιωνίσουν τη φιλοεργοδοτική λειτουργία του σωματείου που δίνει τη δυνατότητα στην εργοδοσία να επιβάλλει τις επιδιώξεις της στους εργαζόμενους. Έτσι, με την υπογραφή του σωματείου στη συλλογική μας σύμβαση, κατοχυρώνει τις ελαστικότερες εργασιακές σχέσεις, είτε αυξάνοντας το ποσοστό των ωρομίσθιων εργαζομένων, είτε ενδεχομένως καλώντας τους οχτάωρους εργαζόμενους να δουλεύουν 6 μέρες αντί για 5, λιγότερες ώρες κάθε μέρα. Πρόκειται για μία εικόνα από το τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον. Είναι ξεκάθαρο ότι μόνο τα συμφέροντα των εργαζομένων δεν εξυπηρετούνται από έναν τέτοιου τύπου συνδικαλισμό. Αυτός ο τύπος συνδικαλισμού είναι που τόσα χρόνια επιτρέπει να εξελίσσεται ανεμπόδιστα η επίθεση του κεφάλαιου και της εργοδοσίας ενάντια στους εργαζόμενους της χώρας συνολικά.
Τους έχουμε μάθει πια! Να τους γυρίσουμε την πλάτη!
Συνάδελφοι, πρέπει να κάνουμε το σωματείο ΔΙΚΟ ΜΑΣ όργανο πάλης, ΚΟΝΤΡΑ στις παραπάνω στοχεύσεις που προωθούνται από τα στελέχη του ΔΣ. Να δώσουμε στο σωματείο χαρακτηριστικά με βάση τις δικές μας ανάγκες. Να παλέψουμε ενάντια στην τρομοκρατία που προωθεί η εργοδοσία μέσω διευθυντάδων και προϊσταμένων. Να συζητήσουμε μεταξύ μας για τα κοινά μας προβλήματα, χωρίς διακρίσεις σε οχτάωρους και μη, τριήμερους ή πενθήμερους. Να απαιτήσουμε πλήρη εργασία για όλους και αυξήσεις στους μισθούς. Οργανωμένα και συλλογικά να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας, να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους δουλειάς, να μην γίνουμε εμείς τα θύματα αυτής της αντεργατικής πολιτικής και να μην αποδεχτούμε τα δήθεν αδιέξοδά τους. Αυτό είναι που φοβούνται στ’ αλήθεια τα αφεντικά της «Ι&Σ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ».

Ταξική Πορεία