Αντίσταση στα Γιάννενα


Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΕΛΜΕ: Μέρες συνελεύσεων

Μέρες συνελεύσεων στις ΕΛΜΕ όλης της χώρας. Όλες οι παρατάξεις θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους να κατεβάσουν προγράμματα προετοιμασίας αγώνων, συμπορεύσεων, κοινών δράσεων
Μέρα τη μέρα, η επίθεση μετά το 3ο Μνημόνιο εξελίσσεται σε καταιγίδα. Κι όλες οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, διακηρύσσουν αγώνες που. . . . . άργησαν μια μέρα, Γιατί τα μέτρα ψηφίζονται και οι εργαζόμενοι ακούνε για αγώνες που θα προετοιμαστούν, θα έρθουνε, θα αρνηθούν, θα ανατρέψουν. Σχεδιασμοί σε γραφεία, μακριά από τις ανάγκες των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των άστεγων.
Τρία χρόνια κινηματικής απραξίας, τρία χρόνια αναμονής για να. . . . . . . . μιλήσει ο λαός. Και τη φωνή του λαού, που μόνο μέσα από τις κάλπες την, , , , , ακούνε, την ονομάζουν άλλη μια φορά συναίνεση στα μέτρα που περνάνε. Συνεχώς το ίδιο άστοχο επιχείρημα, για να δικαιολογήσουν την ολομέτωπη επίθεση στο λαό, που ακολούθησε την ολομέτωπη εξαπάτηση, με υποσχέσεις που κανένας δεν λογοδοτεί για το τι απέγιναν, πως χρησιμοποιήθηκαν, πώς έγιναν το άλλοθι να αφοπλιστεί ακόμα περισσότερο ο λαός και να αποδεχτεί παθητικά όλα αυτά που σχεδιάστηκαν για αυτόν χωρίς αυτόν.
Σε χρόνο μηδέν, άνθρωποι που περπάτησαν μαζί μας στο δρόμο του αγώνα και της αντίστασης, έγιναν τα συνειδησιακά φερέφωνα ενός συστήματος εξάρτησης, υποτέλειας, ξεπουλήματος της χώρας και του λαού, πιστοί στα κελεύσματα των εντολοδόχων τους. Σαν έτοιμοι από καιρό, έπεσαν σαν ώριμα φρούτα στο βούρκο και υποστηρίζουν πως κι ο λαός, είναι μαζί τους μέσα σε αυτόν και τους στηρίζει, γιατί τους έδωσε την ψήφο του.
Κι έρχονται τώρα συνδικαλιστές σε ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ που λίγο διάστημα πριν τα έδιναν όλα για να μπλοκάρουν κάθε λαϊκή κίνηση, με φρούδες ελπίδες, με όρους και προϋποθέσεις, να παραστήσουν άλλη μια, πώς είναι κι αυτοί από εμάς, από τις γραμμές μας και ανεξάρτητοι από την κυβέρνηση που ασκεί αυτή την πολιτική
Και φθάνουν μάλιστα στο σημείο να βγάζουν καταγγελία για ομάδες εκπαιδευτικών που εμπόδισαν τον ειλικρινή διάλογο που ήθελαν να κάνουν με το υπουργείο, που θα έδινε λύσεις, αν δεν τον εμπόδιζαν τα μικροκομματικά συμφέροντα των παρατάξεων. (βλ ανακοίνωση ΟΛΜΕ http://olme-attik. att. sch. gr/new/wp-content/uploads/2015/10/deltiosinantisisyppeth13102015. pdf )
Και δεν υποστηρίζουμε ότι τα κινήματα γίνονται με θεατρικές παραστάσεις μπροστά στις κάμερες, από ορισμένους μάλιστα που όλο το προηγούμενο διάστημα συνέβαλαν στην αποδιοργάνωση των αγώνων και στο να μην απαντηθούν οι επιθέσεις του συστήματος στον κλάδο. Αλλά από αυτό μέχρι να βγει η ομοσπονδία να καταδικάζει τα μέλη της, απέχει πολύ! Νέου τύπου κυβερνητικός συνδικαλισμός που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, έρχεται να βαθύνει ακόμα περισσότερο το ρήγμα ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, που έτσι κι αλλιώς έχουν μια αρνητική καταγραφή στους συναδέλφους.
Κι ενώ τα κενά στα σχολεία υπάρχουν και θα παραμείνουν και αυτό που επιφυλάσσουν στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές δεν έχει εκτυλιχθεί ακόμα, οι αγώνες απομακρύνονται όλο και πιο πολύ. Και στο μεταξύ, το κράτος οργανώνει διώξεις, πειθαρχικά, καταδίκες αγωνιστών του κλάδου και ελεγκτικούς μηχανισμούς πάσης φύσεως.
Τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από όλους όσους στάθηκαν απέναντι στους αγώνες μας.
Όσο αργούμε να δώσουμε με αποφασιστικότητα αγώνες πραγματικής σύγκρουσης με αυτή την πολιτική, τόσο πιο δύσκολο γίνεται και τόσα περισσότερα θα χάνουμε σαν κλάδος, σαν εργαζόμενοι.
Να οργανώσουμε την ανειρήνευτη πάλη μας με διάρκεια και αποφασιστικότητα, είναι ο μόνος δρόμος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

http://agonistikiepitropi.blogspot.gr/