Αντίσταση στα Γιάννενα


Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Νεκροί 3 αντάρτες του ΤΙΚΚΟ

Αύριο Τετάρτη 28 του Οκτώβρη πρόκειται να κηδευτούν στο Ντερσίμ οι τρείς αντάρτες επαναστάτες του ΤΙΚΚΟ (Τουρκικός Εργατο-Αγροτικός Απελευθερωτικός Στρατός) που σκοτώθηκαν σε μάχη με τον τουρκικό στρατό στην περιοχή της Οβατσίκ του Ντερσίμ, στο Τουρκικό Κουρδιστάν.
Τα ονόματα των νεκρών ανακοινώθηκαν από τις τοπικές επιτροπές του ΤΙΚΚΟ και του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας / Μαρξιστικό-Λενινιστικό (TKP/M-L).
Είναι ο Cengiz İçli (Ünal), ο Hakan Çakır(Yurdal) και Özgüç Yalçın (Sefkan). Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο σκοτώθηκαν στην διάρκεια της μάχης με ισχυρές δυνάμεις του στρατού υποστηριζόμενες από ελικόπτερα και ο τρίτος αφού συνελήφθη τραυματισμένος, ύστερα από βασανιστήρια, το βράδυ στις 21 του Οκτώβρη. Τα σώματα των ανταρτών παραδόθηκαν ύστερα από ημέρες στις οικογένειες τους για να τα θάψουν. Για την συμμετοχή στην κηδεία υπάρχει μαζικό κάλεσμα ενώ σε πολλές πόλεις και περιοχές της χώρας ετοιμάζονται εκδηλώσεις μνήμης. Όλες αυτές τις ημέρες προς τιμήν των νεκρών επαναστατών οργανώθηκε πλήθος εκδηλώσεων, διαδηλώσεων και μαζική προπαγάνδα στους δρόμους, στην Άγκυρα, στην Πόλη, στα Άδανα και αλλού κατά την διάρκεια των οποίων καταγγελθήκαν τα καθημερινά εγκλήματα του τουρκικού φασιστικού κράτους.