Αντίσταση στα Γιάννενα


Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

8η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ). Για να χαραχθεί ο δρόμος του λαού και η επαναστατική του προοπτική!

Την πραγματοποίηση της 8ης Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ(μ-λ) αποφάσισε το Καθοδηγητικό Όργανο, ανοίγοντας ταυτόχρονα τις διαδικασίες της με την κατάθεση εισαγωγικού-πολιτικού κειμένου στα όργανα και στους πυρήνες της Οργάνωσης πανελλαδικά. Όπως επισημαίνεται, δεν είναι μόνο η καταστατική υποχρέωση που επιβάλλει αυτή την απόφαση, καθώς μεσολάβησαν ήδη τέσσερα χρόνια από την 7η Συνδιάσκεψη, τον Μάρτιο του 2010. Το κύριο είναι οι καταιγιστικές κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και διεθνώς και οι διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις της ταξικής πάλης που ζητούν επιτακτικά απαντήσεις για τους όρους συγκρότησης και ανάπτυξης της λαϊκής πάλης και της επαναστατικής, κομμουνιστικής προοπτικής της.
Στο σύνθετο και απαιτητικό πεδίο της κρίσης, της έντασης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, σε πρωτόγνωρα για εδώ και δεκαετίες επίπεδα, της άγριας καπιταλιστικής επίθεσης, αλλά και των ξεσηκωμών, των αγώνων και των αντιστάσεων του λαού μας και των λαών, η 8η Συνδιάσκεψη με τις επεξεργασίες της και την αναβαθμισμένη συλλογική στράτευση μελών και στελεχών στοχεύει να υπηρετήσει και να αναδείξει:
* τη σύνδεση των αντιστάσεων με την κατεύθυνση της διεκδίκησης,
* την αλλαγή των συσχετισμών μέσα από τους αγώνες,
* την πρόταση προς το μαχόμενο λαϊκό κίνημα για τη συγκρότηση του Αριστερού Μετώπου Αντίστασης, Διεκδίκησης, Ανατροπής,
* τη στερέωση της σχέσης της πάλης μας στο κίνημα με το χτίσιμο του ταξικού κομμουνιστικού εργατικού κινήματος.
Το Καθοδηγητικό Όργανο προετοιμάζει και θα προωθήσει στην Οργάνωση το αμέσως επόμενο διάστημα τα βασικά εισηγητικά κείμενα της διαδικασίας, ενώ σύντομα θα δημοσιευτεί το εισαγωγικό κείμενο.
Στην επόμενη συνεδρίαση του Καθοδηγητικού Οργάνου θα αναζητηθούν όροι και μορφές «ανοίγματος» της 8ης Συνδιάσκεψης σε ένα ευρύτερο αγωνιστικό δυναμικό, για να παρακολουθήσει και να συμβάλει με τη γνώμη του στην ανάπτυξη του προβληματισμού και των απαντήσεων που διαμορφώνονται.
Ο στόχος που έχει τεθεί από το Καθοδηγητικό Όργανο είναι η ολοκλήρωση της Συνδιάσκεψης να γίνει μέχρι το τέλος της χρονιάς που διανύουμε.

www.kkeml.gr