Αντίσταση στα Γιάννενα


Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

Απεργίες στην «Coca-Cola 3Ε»

Σε εξέλιξη βρίσκεται 24ωρη απεργία των εργαζομένων της Coca-Cola 3E στη Θεσσαλονίκη, που άρχισε στις 6 μ.μ. τη Δευτέρα. Η απεργιακή κινητοποίηση θα συνεχιστεί με νέα 24ωρη από τις 6 μ.μ. της Τρίτης. Η απεργία γίνεται ενάντια στις απολύσεις τουλάχιστον 35 εργαζομένων στο τμήμα διακίνησης, που αποφάσισε η εργοδοσία. Ήδη κοινοποιήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες οι απολύσεις σε 12 εργαζόμενους, ενώ άλλες 11 έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη και οι υπόλοιπες για την 1η Νοέμβρη.

Στη μάχη της περιφρούρησης έχουν ριχτεί από χθες το απόγευμα οι εργαζόμενοι έχοντας στο πλευρό τους την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμφιαλωμένων Ποτών και τις ταξικές δυνάμεις.

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων «Coca-Cola 3Ε» Θεσσαλονίκης εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Σήμερα Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη 2013 και ώρα 14.00, συγκεντρωθήκαμε στο χώρο του εργοστασίου, εμείς τα μέλη του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Coca Cola 3E Θεσσαλονίκης σε έκτακτη Γενική Συνέλευση και αφού ακούσαμε τη Διοίκησή μας, τη Διοίκηση της Ομοσπονδία μας (ΠΟΕΕΠ), εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου και άλλους ομιλητές,

Καταγγέλλουμε τον απαράδεκτο, προσβλητικό και κυνικό τρόπο, με τον οποίο η COCA-COLA 3Ε θέλει να ολοκληρώσει το απεχθές έργο της που ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια όταν μετέφερε τον όγκο των δραστηριοτήτων της στη Βουλγαρία, απολύοντας τώρα άλλους 33 εργαζόμενους, διαλύοντας ουσιαστικά το τμήμα διανομών.

Καλούμε τη διεύθυνση της πολυεθνικής επιχείρησης να αφήσει την τακτική των απειλών προς τους εργαζόμενους και την πολιτική της εξαπάτησης και κοροϊδίας της τοπικής κοινωνίας με τις δήθεν «δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα» και να εγκαταλείψει το σκαιό και κυνικό τρόπο με τον οποίο μεθοδεύει το οριστικό κλείσιμο των εναπομεινάντων τμημάτων του εργοστασίου στη Θέρμη, επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο τη χειμαζόμενη από την υπανάπτυξη και την ανεργία περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και ειδικότερα της Θεσσαλονίκης και στερώντας το βορειοελλαδικό χώρο και την ελληνική οικονομία από εκατοντάδες πολύτιμες θέσεις εργασίας.

Δηλώνουμε ότι όλοι μαζί ενωμένοι, οργανωμένοι και αποφασισμένοι θα ανατρέψουμε αγωνιστικά τα αντεργατικά σχέδια της εταιρείας, θα κρατήσουμε τη δουλειά μας και το εργοστάσιο ανοικτό και μαζί με το λαό της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας θα αποτρέψουμε την κατανάλωση προϊόντων της Coca Cola από τη Βουλγαρία.

Αποφασίζουμε:

1ον: Την κήρυξη 24ωρης Απεργίας από ώρα 18.00 της 30 Σεπτέμβρη 2013 έως την ώρα 18.00 της 1ης Οκτώβρη 2013.

2ον: Την κήρυξη 24ωρης Απεργίας από ώρα 18.01 της 1ης Οκτώβρη 2013 έως την ώρα 18.00 της 2ας Οκτώβρη 2013 και καλούμε την πολυεθνική εταιρεία να πάρει πίσω τις απολύσεις των συναδέλφων μας».

πηγή: 902.gr