Αντίσταση στα Γιάννενα


Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

Απεργία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Για τις συλλογικές του συμβάσεις απεργούν σήμερα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί μετά από απόφαση της ΟΙΕΛΕ. Σε αυτή καλούν ο ΣΕΦΚ και το σωματείο "Βύρωνας".

Από την ιστοσελίδα του ΣΕΦΚ:

Η 24ωρη κλαδική απεργία που προκήρυξε η ΟΙΕΛΕ την Τρίτη 15 Οκτώβρη να γίνει υπόθεση όλου του κλάδου...

ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα, την εργοδοτική τρομοκρατία, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης-ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, που γεννούν την ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον φασισμό.
Να οργανωθεί η μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την αξιοπρέπεια στους χώρους δουλειάς ενάντια στις ατομικές συμβάσεις δουλοπαροικίας και τον κοινωνικό εκφασισμό.

Όλοι, όλες την Τρίτη 15 Οκτώβρη στις 11.00 στη συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Χαλκοκονδύλη και Πατησίων, έξω από τα γραφεία της ΟΙΕΛΕ (Χαλκοκονδύλη 13).
ΣΕΦΚ

Απόφαση της Γ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων»:

Η Γενική Συνέλευση του σωματείου μας την Κυριακή 13/10 αποφάσισε την συμμετοχή στην κλαδική απεργία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Ακολουθεί η πρόταση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το σώμα:

Τρίτη 15 Οκτωβρίου, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί απεργούν!
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων» συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΟΙΕΛΕ, την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, στην απεργιακή κινητοποίηση στις 11 μμ και στην πορεία που θα ακολουθήσει από την οδό Χαλκοκονδύλη και Πατησίων προς την Βουλή. Κυβέρνηση, εργοδοσία και τρόικα δια της εγκυκλίου του υπ. Παιδείας Αρβανιτόπουλου, προωθούν το πέρασμα των ιδιωτικών σχολείων στην ευθύνη του υπ. Εργασίας που θα έχει σαν αποτέλεσμα την χωρίς όρια μισθολογική συντριβή των εργαζομένων, την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, την κατάργηση της προϋπηρεσίας και των αποζημιώσεων.
Απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία, την αντιεκπαιδευτική πολιτική και την κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας από την κυβέρνηση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου που γεννούν την μαζική ανεργία, την φτώχεια, την εξαθλίωση και τον φασισμό, απαντάμε με ταξική ενότητα και συμμετοχή στις συλλογικές αποφάσεις και αγωνιστικές δράσεις του κλάδου μας.
Οργανώνουμε την πάλη μας για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, ενάντια στις ατομικές συμβάσεις δουλοπαροικίας.
Καθηγητές Ξένων Γλωσσών ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ