Αντίσταση στα Γιάννενα


Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Επέμβαση της Αστυνομίας στο Διοικητήριο Ευβοίας - 13 συλλήψεις εργαζομένων 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Επέμβαση των ΜΑΤ έγινε σήμερα στις 5.15 το πρωί στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας όπου 40 περίπου μέρες τελεί υπό κατάληψη από εργαζόμενους και απολυμένους στα εργοστάσια της Χαλκίδας. Οι αστυνομικοί εκκένωσαν το κτίριο ενώ συνελήφθησαν 13 εργαζόμενοι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο χώρο του κτιρίου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας όπου και κρατούνται. Στην αστυνομία έχουν αρχίσει να καταφθάνουν εργαζόμενοι από τους χώρους που συμμετείχαν στην κατάληψη. Οι Στέφανος Μπασινάς (πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ευβοίας) και Ηλίας Λούκουρας (πρόεδρος εργαζομένων ΑΓΕΤ) δήλωσαν στο eviatop. blogspot. com ότι πήγαν και αυτοί να παραδοθούν αφού συμμετείχαν στην κατάληψη και ότι ο αγώνας τους θα συνεχισθεί.

24ωρη πανευβοϊκή απεργία, την ερχόμενη εβδομάδα (σε ημερομηνία που θα καθοριστεί άμεσα), αποφάσισε η κοινή γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΕΚ Χαλκίδας από τα 5 σωματεία των εργοστασίων της περιοχής, ύστερα από πρόταση των ταξικών δυνάμεων. Παράλληλα αποφασίστηκε η συμμετοχή τους στη γενική απεργία στις 6 Νοέμβρη, ενώ καθημερινά με συνελεύσεις και άλλες πρωτοβουλίες θα προετοιμάζεται η συμμετοχή και η επιτυχία των 2 αυτών αγωνιστικών, απεργιακών σταθμών.

Άμεση η απάντηση του λαϊκού κινήματος

Οι συλληφθέντες αρχικά οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας για να καταθέσουν, ενώ στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, με τον ορισμό τακτικής δικασίμου, την ώρα που εκατοντάδες συνάδελφοί τους πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή τους και καταδικάζοντας τον κυβερνητικό αυταρχισμό.
Ακολούθησε μαζική και μαχητική πορεία από το κτίριο της Αστυνομίας μέχρι το ΕΚ Χαλκίδας όπου πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση στον κατάμεστο από εργάτες χώρο, ενώ όπως κατήγγειλαν κατά την αποχώρησή τους από το Αστυνομικό Τμήμα οι 13 συλληφθέντες δέχτηκαν φραστικές «απειλητικού χαρακτήρα προειδοποιήσεις», να μην επιστρέψουν στο κτίριο της Περιφέρειας γιατί σε διαφορετική περίπτωση «θα μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας».

πηγές: eviatop. blogspot. com και 902.gr