Αντίσταση στα Γιάννενα


Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ! Συλλαλητήριο στην Ηγουμενίτσα σήμερα στις 11.30 πλατεία Δημαρχείου

Με μια πρωτοφανή αστυνομική επιχείρηση και εισβολή στο σχολείο τους για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα μέρες (7 και 16-10), απάντησε η κυβέρνηση στους μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας που διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μόρφωση.
Δίπλα στην κυβέρνηση πρόθυμοι βοηθοί οι δύο διεύθυντες του ΕΠΑΛ και ΙΕΚ που κάλεσαν την αστυνομία “για να επιβληθεί ο νόμος” όπως είπαν και κατέθεσαν μηνύσεις. Η κατάληξη της επιχείρησης αυτής ήταν η σύλληψη μέσα στο σχολείο τους,6.30 το πρωί, παρουσία του διευθυντή, 10 μαθητών, η κράτησή τους για 5 ώρες στην ασφάλεια χωρίς καν να ειδοποιηθούν οι γονείς τους, η λήψη αποτυπωμάτων και φωτογραφιών, η απαγγελία κατηγοριών για φθορές και παρακώληση μαθημάτων και ο ορισμός τακτικής δικάσιμου.
Οι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από τις επίμονες παρεμβάσεις των προέδρων της ΕΛΜΕ και του συλλόγου δασκάλων.
Καταγγέλλουμε αυτή τη φασιστικού τύπου πρακτική που θέλει να βγάλει «εκτός νόμου» τους αγώνες για δημόσια δωρεάν παιδεία, γιατί θέλει να επιβάλλει την αμορφωσιά και την «μαθητεία» -σύγχρονη δουλεία στους μαθητές.
Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των μαθητών της Ηγουμενίτσας και όλης της χώρας κόντρα στην κυβερνητική επιδίωξη τρομοκράτησης τους. Οι μαθητές έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται, να αντιστέκονται, να διεκδικούν το παρόν και το μέλλον τους.
Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι και δεν θα γίνουν παιδονόμοι εφαρμογής αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Είναι απέναντι της και παλεύουν για την ανατροπή της.


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!
Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ!
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Ηγουμενίτσας