Αντίσταση στα Γιάννενα


Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ Ο αγώνας των καθηγητών, αγώνας όλων μας!

Από τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη οι καθηγητές σε όλη τη χώρα δίνουν μια μεγάλη απεργιακή μάχη. Μάχη ενάντια στις απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων τους, που βαφτίζονται «διαθεσιμότητες». Μάχη ενάντια στο αντιδραστικό τοπίο που θέλουν να επιβάλουν τρόικα και κυβέρνηση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μάχη για το δικαίωμα του λαού στην πλήρη και σταθερή δουλειά, και των παιδιών του στη δωρεάν εκπαίδευση.
Ξεπερνώντας το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργούν η κυβέρνηση και τα αστικά ΜΜΕ, αλλά και τα κηρύγματα ηττοπάθειας και τις συνδικαλιστικές τρικλοποδιές, ο κλάδος των καθηγητών αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία να δώσει τη μάχη της απεργίας όχι «συμβολικά» αλλά με όρους σύγκρουσης με την αντιδραστική πολιτική και με στόχο τη νίκη.
Είναι ένας σπουδαίος αγώνας που ήδη, πριν το ξεκίνημά του, έχει ζορίσει την κυβέρνηση. Δίπλα στον αγώνα αυτό στέκονται οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που κλείνουν το ένα μετά το άλλο, οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια, που θυσιάζονται μαζί με την ανώτατη εκπαίδευση, οι εργαζόμενοι στους δήμους. Αυτόν το σπουδαίο αγώνα πρέπει να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις οι γονείς, οι μαθητές, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι. Ο αγώνας είναι κοινός και τη νίκη την έχει ανάγκη ο λαός μας.
Από το νηπιαγωγείο έως το πανεπιστήμιο η κυβέρνηση δεν αφήνει τίποτε όρθιο. Υλοποιώντας δουλικά τις εντολές της τρόικας, προχωράει στο διαλυτικό της έργο. Περιορίζει τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς. Ταυτόχρονα, δημιουργεί ένα «πρωτογενές πλεόνασμα» εκπαιδευτικών που απολύει. Το «λιγότερο σχολείο» των μνημονίων, με τα μηδενικά δικαιώματα, απειλεί μαθητές και εκπαιδευτικούς.
• Απέλυσε την άνοιξη 13.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
• Το καλοκαίρι κατάργησε 52 ειδικότητες στα λύκεια, απολύοντας άλλους 2.500 καθηγητές και αφήνοντας στον αέρα πάνω από 20.000 μαθητές.
• Ψήφισε νόμο για το «νέο λύκειο» που νομιμοποιεί την ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία των παιδιών μέσω της λεγόμενης «μαθητείας», που εισάγει πανελλαδικές εξετάσεις από την πρώτη τάξη, που δυσκολεύει τη λήψη απολυτηρίου, που δε θα χωράει όλα τα παιδιά του φτωχού λαού.
• Υψώνει και άλλους ταξικούς φραγμούς στην είσοδο στο πανεπιστήμιο.
• Κλείνει συνεχώς νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια ερημώνοντας από εκπαίδευση την επαρχία και καταργεί στις πόλεις την έννοια «σχολείο της γειτονιάς».
• Διαλύει τα ολοήμερα σχολεία δυσκολεύοντας παραπέρα τους γονείς που εργάζονται και περιορίζοντας τη δυνατότητα των άνεργων να αγωνιστούν για δουλειά.
• Περιορίζει και, στις περισσότερες περιπτώσεις, καταργεί τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών.
• Χιλιάδες τάξεις είναι χωρίς εκπαιδευτικούς.
• Τα σχολικά κτίρια καταρρέουν λόγω έλλειψη πόρων.
ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! Μπορούμε να βάλουμε φραγμό στα καταστρεπτικά της σχέδια. Να μην επιτρέψουμε στην ΕΕ και το ΔΝΤ να διαγράψουν με μια μονοκοντυλιά τα δικαιώματα της νεολαίας για μόρφωση και δουλειά. Να βάλουμε φραγμό στη απολύσεις και το ρήμαγμα της ζωής μας!
Το ΚΚΕ(μ-λ) στηρίζει τους αγώνες που ξεδιπλώνονται στην εκπαίδευση και καλεί τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους, τους μαθητές και τους φοιτητές να σταθούν στο πλευρό των καθηγητών και συνολικά των εργαζομένων στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Καλεί να στρέψουν την πλάτη τους στη προπαγάνδα λάσπης που έχουν ήδη εξαπολύσει τα κανάλια και οι εφημερίδες. Να προσπεράσουν αυτούς που τους τάζουν «καλύτερες μέρες» αρκεί να τους ψηφίσουν. Να ξεδιπλώσουν την πάλη τους στους χώρους δουλειάς, σε σχολεία και σχολές με απεργίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις. Να δώσουν μαζικά το «παρών» στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.
• Ανατροπή των απολύσεων! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!
• Όχι στους ταξικούς φραγμούς! Όχι στο «νέο λύκειο»! Δωρεάν δημόσια εκπαίδευση για όλα τα παιδιά!
• Κανένα σχολείο να μην κλείσει!
ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2013