Αντίσταση στα Γιάννενα


Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Οι καθηγητές απεργούν!

Όχι μόνο διαψεύστηκαν οι κασσάνδρες, όχι μόνο γκρεμίστηκαν οι ...ελπίδες της κυβέρνησης ότι ελάχιστοι θα απεργήσουν αλλά διαψεύστηκαν ακόμη και οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις για τη συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία.
Κατάπιαν τη γλώσσα τους τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, ο δε Κεδίκογλου αρκέστηκε σε δήλωσή του να ψελλίσει έκκληση στην εκπαιδευτική κοινότητα να σκεφτεί τους υπόλοιπους εργαζόμενους για να μην τους προστεθεί άλλο ένα βάσανο, αυτό των παιδιών που δεν θα πηγαίνουν στο σχολείο, στους ήδη βασανισμένους που τους περιμένει (το γιατί δεν μας το είπε!) ένα δύσκολο φθινόπωρο!
Ελάχιστοι είναι οι καθηγητές που επέλεξαν το δρόμο της απεργοσπαστίας σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων είναι κλειστά. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ με τις αποφάσεις τους εκφράσανε 100% τις διαθέσεις του κλάδου τους.
Πρώτη μέρα σήμερα και οι καθηγητές ξεκινάνε ένα αγώνα δύσκολο. Ένα αγώνα τον οποίο η κυβέρνηση θα τον πολεμήσει με κάθε μέσο που διαθέτει ποντάροντας στη κούραση πρωτ' απ' όλα των ίδιων αλλά και προσπαθώντας να στρέψει τους γονείς εναντίον τους.
Είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους, που θα έπρεπε να τον ξεκινήσουμε όλοι όπου και αν εργαζόμαστε. Που χρειάζεται την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη όλων μας.
Για να αντέξουν οι καθηγητές, όπως και όλοι οι άλλοι κλάδοι που ξεκινούν αγώνες σήμερα, χρειάζεται να βγούμε και όλοι οι υπόλοιποι στους δρόμους.
Να στηρίξουμε τις συγκεντρώσεις τους, να συμμετέχουμε στις τοπικές κινητοποιήσεις, να δίνουμε τη κόντρα όπου υπάρξει προσπάθεια να μπουν γονείς, με και χωρίς εισαγωγικά, μπροστά σε σχολεία στα πλαίσια του "κοινωνικού αυτοματισμού". Να συγκροτηθούν παντού επιτροπές αγώνα που θα συντονίζουν συλλόγους και ενώσεις γονέων, λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές, σωματεία και ότι άλλοι τοπικοί φορείς υπάρχουν. Επιτροπές που θα συντονίζονται με τις αντίστοιχες των εκπαιδευτικών.
Ο μόνος τρόπος να αποκρούσουμε και να ακυρώσουμε, να ανατρέψουμε την πολιτική εξαθλίωσης που μας επιβάλουν είναι αυτός.
Μας τον δείχνουν οι καθηγητές, μας τον δείχνουν και οι εργαζόμενοι των άλλων φορέων που απεργούν από σήμερα όπου και εκεί τα ποσοστά συμμετοχής δεν είναι καθόλου μικρά.
Με απεργίες, διαδηλώσεις και ότι άλλο χρειαστεί να ξεκινήσουμε ένα παρατεταμένο αγώνα υπεράσπισης της ζωής μας.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ!

πηγή: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ