Αντίσταση στα Γιάννενα


Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Οι εργατοπατέρες «κλιμακώνουν», υπονομεύοντας! ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Εδώ και δύο τουλάχιστον μήνες οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δίνουν ένα σπουδαίο αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά και την αξιοπρέπεια. Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι αντιστέκονται μαζικά στις απολύσεις-«διαθεσιμότητες», δίνουν τη μάχη ενάντια στις εντολές της τρόικας των ιμπεριαλιστών για πογκρόμ δεκάδων χιλιάδων απολύσεων στο Δημόσιο, που πρόθυμα προωθεί και εφαρμόζει η ντόπια αντιδραστική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Παρά το καλοκαίρι και την ύπουλη κυβερνητική μεθόδευση, οι εργαζόμενοι σε παιδεία, υγεία και δήμους, δίνουν ξανά και ξανά το αγωνιστικό «παρών» στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς τους. Με απεργίες και διαδηλώσεις, με τοπικές συγκεντρώσεις, συναυλίες και εξορμήσεις, από τη μια, δηλώνουν προς την κυβέρνηση την απόφασή τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και, από την άλλη, καλούν το λαό να αγωνιστούν μαζί για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή δουλειά, για δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους, για να μην καταργηθούν κοινωνικές παροχές και δομές, για να μην περάσει η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Κορυφαία στιγμή αυτής της αποφασιστικής στάσης ήταν η μαζική υπερψήφιση από τους καθηγητές της πρότασης για απεργία διαρκείας στον κλάδο με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Αψηφώντας το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργήθηκε από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, προσπερνώντας τις τρικλοποδιές της συνδικαλιστικής ηγεσίας, τα κηρύγματα ηττοπάθειας και μοιρολατρίας από συνδικαλιστικές δυνάμεις του κλάδου που τον περασμένο Μάη πρωτοστάτησαν στο συνδικαλιστικό πραξικόπημα ενάντια στην απόφαση του κλάδου για απεργία διαρκείας, οι καθηγητές ξεκίνησαν έναν αγώνα που στρίμωξε την κυβέρνηση και το αστικό μπλοκ εξουσίας. Με αποφασιστικότητα έξω από τα σχολεία, συμμετέχοντας στις απεργιακές επιτροπές οι καθηγητές ξεκίνησαν τον αγώνα τους διαψεύδοντας όλους αυτούς που κρυβόντουσαν προσχηματικά πίσω από την αναζήτηση «όρων και προϋποθέσεων».

Με την απόφασή τους αυτή έδωσαν νέα πνοή και στους αγώνες των υγειονομικών υπαλλήλων που παλεύουν ενάντια στα κλεισίματα των νοσοκομείων και τις εκατοντάδες διαθεσιμότητες, αλλά και στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τα επόμενα κύματα απολύσεων. Την προηγούμενη εβδομάδα το σύστημα ένιωσε για μια ακόμη φορά και με πολύ έντονο τρόπο την απειλή ενός γενικευμένου απεργιακού ξεσηκωμού. Γι’ αυτό και δεν δίστασε να ενεργοποιήσει τους πιο σκοτεινούς του μηχανισμούς. Η στυγνή δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από το χρυσαυγίτη φασίστα Γ. Ρουπακιά όχι μόνο δεν ήταν τυχαία, αλλά στόχευε κατευθείαν στο αγωνιστικό φρόνημα του λαού και των εργαζομένων. Ο φασισμός απέδειξε, για μια ακόμη φορά στην Ιστορία, ότι αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος, απαραίτητη εφεδρεία του όταν οι νόμιμες μέθοδοι δεν επαρκούν.

Δεν πτοήθηκαν οι εργαζόμενοι! Η απεργία συνεχίστηκε με ποσοστά πολύ μεγάλα και οι νέες γενικές συνελεύσεις προέκριναν τη συνέχιση με πενθήμερη απεργία. Γι’ αυτό και ανέλαβαν δράση για μια ακόμη φορά οι «πρόθυμοι», οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Αυτοί που το Μάη τσαλαπάτησαν την απόφαση για απεργία, αυτή τη φορά κρύφτηκαν πίσω από το γράμμα του καταστατικού της ΟΛΜΕ για να προωθήσουν την πολιτική τους απόφαση να αποκλιμακωθεί ο αγώνας, να κλείσει η απεργία και να «θριαμβεύσει» η αστική νομιμότητα και η πολιτική «σωφροσύνη». Για να μπουν στο κάδρο του αίσχους μαζί με την ΠΟΕΔΗΝ που δύο μήνες τώρα δεν φιλοτιμήθηκε να προκηρύξει ούτε μία απεργία (κι ας κλείνουν οχτώ νοσοκομεία), την ΑΔΕΔΥ με τις απεργίες-τουφεκιές και την ανεκδιήγητη ΓΣΕΕ που δεν μπήκε καν στον κόπο να ασχοληθεί!!!

Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεμπερδεύουν με όλους αυτούς! Όχι μόνο δεν τους έχουν ανάγκη αλλά υπονομεύουν τους αγώνες. Οι αγώνες που δόθηκαν, δίνονται και θα δοθούν, οφείλονται αποκλειστικά στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και δεν χρωστούν τίποτε στους εργατοπατέρες. Και οι αγώνες αυτοί θα γίνονται τόσο πιο ισχυροί όσο οι εργαζόμενοι τους παίρνουν στα δικά τους χέρια, όσο συνεχίσουν να οργανώνουν την πάλη τους ενάντια στα πολιτικά δεκανίκια αυτής της πολιτικής και για την ανατροπή της.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
Όχι στις απολύσεις! Να ανακληθούν όλες οι διαθεσιμότητες!
Να μην κλείσει κανένα σχολείο και κανένα νοσοκομείο!
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!
Δωρεάν δημόσια παιδεία και υγεία για όλο το λαό!
 
Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη 2013
 
Ταξική Πορεία