Αντίσταση στα Γιάννενα


Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεχίζεται η "παράνομη και καταχρηστική" απεργία στο ΔΟΛ - Σε 48 ανέρχονται οι απολύσεις

«Παράνομη και καταχρηστική» κήρυξε το δικαστήριο την 24ωρη απεργία στο ΔΟΛ έπειτα από προσφυγή της εργοδοσίας. «Παράνομη και καταχρηστική», σύμφωνα με το νόμο, ακόμη μιας απεργίας, που αυτή τη φορά έγινε έπειτα από 30 απολύσεις μέσα σε μια μέρα και 18 ακόμη σήμερα κατά τη διάρκεια της απεργίας. «Παράνομη και καταχρηστική» μια απεργία που κηρύχτηκε έπειτα και από τις διαρροές από την εργοδοσία ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν γίνει πάνω από 150 – 160 απολύσεις, και ενώ οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν απλήρωτοι με χρωστούμενους μισθούς, όπως γίνεται ήδη, κι ενώ είχαν ανακληθεί οι καλοκαιρινές τους άδειες προκειμένου να είναι παρόντες για να τους ανακοινωθούν οι εκτελέσεις - απολύσεις.
Ετσι, η απεργία συνεχίζεται με στάση εργασίας από τις 7 μ.μ. της Δευτέρας μέχρι τις 9 π.μ. της Τρίτης που κήρυξαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) και η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου & ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) και η Πανελλήνια Ένωση Λιθογράφων (ΠΕΛ) -μετά το πογκρόμ με τις νέες απολύσεις 30 εργαζομένων την περασμένη Παρασκευή και τις δεκάδες συναδέλφων που απολύθηκαν και σήμερα, στις εφημερίδες “ΤΑ ΝΕΑ”, “ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής” και στις ιστοσελίδες “nea.gr”, “tovima.gr” και “in.gr”- κηρύσσουν στάση εργασίας σήμερα Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το πρωί της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου, στα παραπάνω Μέσα.
Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυθέντων συναδέλφων, την επαναφορά της εργασιακής ειρήνης και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας των συναδέλφων και της επαγγελματικής τους υπόστασης.

πηγή: ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΑ