Αντίσταση στα Γιάννενα


Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη 12/9 στις 7μμ στην (πρώην) νομαρχία

'Υστερα από συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα στο ΕΚΙ από μέλη ΔΣ σωματείων,σωματεία, και οργανώσεις της αριστεράς και του κινήματος πάρθηκε απόφαση να πραγματοποιηθεί σήμερα αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα μπροστά στην περιφέρεια Ηπείρου (πρώην νομαρχία).

Η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων Χατζηκώστα για την σημερινή πορεία:


Οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και οι σύμμαχοί τους ετοιμάζονται-απειλούν να βομβαρδίσουν-επέμβουν στη Συρία. Με πρόσχημα τη χρήση χημικών στον πόλεμο καθεστωτικών-αντικαθεστωτικών που εξελίσσεται στη χώρα αυτή, οι φονιάδες των λαών ιμπεριαλιστές ετοιμάζονται να ματοκυλίσουν το λαό της. Ετοιμάζουν τις πολεμικές τους μηχανές για έναν καινούριο κύκλο αίματος του συριακού και όλων των λαών της περιοχής.

Ο έλεγχος της περιοχής, η προώθηση των οικονομικών-πολιτικών-στρατιωτικών και στρατηγικών τους συμφερόντων στο πλαίσια των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών είναι η αιτία της καινούργιας επέλασης και όχι βέβαια ο πόνος τους για τα δεινά του συριακού λαού.

Οι υπεύθυνοι για την καταστροφή ολόκληρων χωρών και κοινωνιών, οι ένοχοι για την συνεχιζόμενη αιματοχυσία στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στην Λιβύη, οι Αμερικάνοι εμπρηστές του πολέμου, οι συνοδοιπόροι τους, καθώς και οι ανταγωνιστές τους στο πεδίο των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να γίνονται κατήγοροι και τιμωροί για πολεμικά εγκλήματα. Είναι αυτοί που κατασκευάζουν και εμπορεύονται όπλα μαζικής καταστροφής, είναι αυτοί που ευθύνονται για μαζική χρήση χημικών όπλων σε πολέμους όπως αυτός του Βιετνάμ, με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα να γεννιούνται παιδιά με σοβαρές γενετικές ανωμαλίες.

Η κυβέρνηση Σαμαρά δίνοντας αεροδρόμια και λιμάνια για ορμητήριο των ιμπεριαλιστών απειλεί να εμπλέξει το λαό μας σε πολεμικές περιπέτειες.

Δεν του φτάνει του λαού μας η λεηλασία της ζωής του και ο μεσαίωνας που του επιβάλλεται από κυβέρνηση – ΕΕ και ΔΝΤ, αλλά η ίδια ιμπεριαλιστική παρέα απαιτεί και παίρνει από την κυβέρνηση της χώρας μας το δικαίωμα να την χρησιμοποιήσει προγεφύρωμα στις δικές της εγκληματικές στρατηγικές.

Οι σύλλογοι και τα σωματεία εργαζόμενων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία, ενώνουμε την φωνή μας με το αντιπολεμικό κίνημα που αναπτύσσεται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο και απαιτούμε να σταματήσουν τα σχέδια και οι προετοιμασίες για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία. Δηλώνουμε την αμέριστη υποστήριξη μας στον συριακό λαό, ο οποίος είναι ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει για το μέλλον του δίχως εξωτερικές επεμβάσεις.



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥΣ

ΣΤΗ ΣΥΡΊΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ


Το ΚΚΕ(μ-λ) έκανε διήμερη παρέμβαση στο κέντρο της πόλης με προκύρηξη, Α3 και αεροπανό σε γειτονιές καλώντας τη νεολαία,τους εργαζόμενους και όλο τον λαό να παλέψει ενάντια στον πόλεμο και την ιμπεριαλιστική επέμβαση, καθώς και να παλέψει για να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ και η χώρα μας να μην παρέχει καμιά διευκόλυνση σ'αυτό το δολοφονικό ιμπεριαλιστικό μηχανισμό.