Αντίσταση στα Γιάννενα


Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Θεσπρωτία - Ανακοίνωση ΚΚΕ(μ-λ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
 23/08/2013

Πάντα εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του ξένου και του ντόπιου κεφαλαίου, η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αποφασίζει να εντείνει την επίθεση. Μία επίθεση μέσα στον Αύγουστο με στόχο ότι έχει απομείνει στο λαό από δικαιώματα και κατακτήσεις σε υγεία – παιδεία.
Αποφασίζει το κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων, ενώ χιλιάδες είναι πλέον οι μειώσεις μισθών, οι απολύσεις και οι …διαθεσιμότητες σε εκπαιδευτικούς και προσωπικό. Τα ίδια και χειρότερα, φυσικά, ισχύουν για τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.
Το χτύπημα σε υγεία – παιδεία έχει διπλό στόχο.
  1. Τους ίδιους τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς και τις εργασιακές σχέσεις. Ήδη δημοσιοποιήθηκαν οι λίστες όσων απολύονται σε νοσοκομεία ενώ και άλλες μειώσεις μισθών είναι προ των πυλών. Στους εκπαιδευτικούς, η ανακοίνωση για 6.028 πλεονάζοντες μιλάει από μόνη της για το τι έπεται…
  2. Το χτύπημα όμως αφορά και όλο το λαό
Αφορά την εργατική οικογένεια και τα παιδιά της. Το κλείσιμο του νοσοκομείου σημαίνει άμεσα ότι ο εργάτης που ήδη δεν έχει να δώσει το ‘πεντάευρω’ δεν τους νοιάζει αν αύριo πεθάνει ανήμπορος να πληρώσει και να τρέχει σε άλλα νοσοκομεία. Δεν τους νοιάζει να μείνει το παιδί του αγράμματο και σύγχρονος πλέον σκλάβος στο νέο εργασιακό μεσαίωνα. Αντιθέτως αυτό θέλουν.
Αφορά τις οικογένειες των αγροτοκτηνοτρόφων και τα παιδιά τους. Έπειτα από δεκαετίες πολιτικών που ξεκλήρισαν τη φτωχομεσαία αγροτιά της χώρας και κατέστρεψαν την παραγωγή τους έρχονται να χτυπήσουν και το δικαίωμά τους στην περίθαλψη και στην εκπαίδευση. Αν λάβει κανείς υπόψη και το τοπικό παράδειγμα της Δωδώνης, με την εργοδοσία να έχει τους κτηνοτρόφους απλήρωτους για μήνες, τότε μπορεί να καταλάβει πόσο αδύνατο είναι για όλους έως και το ζήτημα της επιβίωσης.
Αφορά τους υπαλλήλους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που είδαν τους μισθούς τους να κατεβαίνουν μέρα με τη μέρα καιν δυσκολεύονται πλέον να τα βγάλουν πέρα.
Αφορά τους αυτοαπασχολούμενους που επίσης μέρα με τη μέρα βλέπουν τα μαγαζιά τους να αδυνατούν να τους αποφέρουν τα προς το ζην. Αντιθέτως, καλούνται κάθε μέρα από το αστικό κράτος να πληρώνουν και να πληρώνουν…
Αφορά τους συνταξιούχους που ανενεργοί πια από την παραγωγή, αποτελούν για το κεφάλαιο κάτι το περιττό…
Αφορά και όλη τη νεολαία. Είτε τους νέους ανέργους που στην περιφέρεια αγγίζουν το 70% και βλέπουν ήδη τη μαυρίλα μπροστά τους, είτε τους νέους ‘ημιάνεργους’ που με τα λιγοστά ευρw, τα προγράμματα ελαστικών σχέσεων εργασίας, πεντάμηνα κλπ, δεν έχουν ζωή και μέλλον. Αφορά τους μαθητές που λιποθυμούν όλο και περισσότεροι νηστικοί στα σχολεία, αυτούς που στοιβάζουν σε αίθουσες 30 ατόμων, αυτούς που ξέρουν καλά την κατάσταση στο σπίτι και έξω από το σχολείο. Αφορά, τέλος, τους φοιτητές που δε μπορούν πλέον να συνεχίσουν τις σπουδές τους και ξενοικιάζουν γιατί ‘δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τις εστίες’, ενώ ξέρουν πως το πτυχίο ( αν τα καταφέρουν ) δεν έχει αντίκρισμα.

Μόνη απάντηση ο ανυποχώρητος – παρατεταμένος αγώνας

Ήδη εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πήραν αγωνιστικές αποφάσεις και βρίσκονται στο δρόμο. Ήδη οι καθηγητές καλούν σε κινητοποιήσεις με το ξεκίνημα της νέα χρονιάς. Ήδη κομμάτια του λαού αγωνίζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου (Χαλκιδική) και όλο και περισσότερες εστίες αντίστασης ξεσπούν.
Τα συλλογικά προβλήματα απαιτούν συλλογικές λύσεις και για αυτό όλα τα κομμάτια του λαού που αυτή τη στιγμή πλήττονται πρέπει να βγουν μαζικά στο δρόμο. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταματήσει να δεν τη σταματήσουν οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες. Μόνο όταν ο λαός μας βγαίνει μαζικά και οργανωμένα στον αγώνα φέρνει νίκες απέναντι στις δυνάμεις αυτού του σάπιου συστήματος της εκμετάλλευσης. Νίκες που έχει τόσο πολύ ανάγκη για ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ και για την ίδια τη ΖΩΗ.
Να τολμήσουμε λοιπόν να βγούμε στον αγώνα για τα δικαιώματά μας και να σταθούμε έτσι αλληλέγγυοι και σε αγώνες που ξεσπούν σε άλλους εργασιακούς χώρους και περιοχές της χώρας όπως και σε ‘όλο τον κόσμο!


  • ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
  • ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!
  • ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ – ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ!
  • ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ