Αντίσταση στα Γιάννενα


Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Απότομη κλιμάκωση της επίθεσης. Τρόικα και κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ βιάζονται να υλοποιήσουν ένα ακόμα βήμα βαρβαρότητας ενάντια στους εργαζόμενους. Κατακαλόκαιρο για ευνόητους λόγους. Εργαζόμενοι σε Δήμους, Εκπαιδευτικοί και Υγειονομικοί έρχονται να προστεθούν στους απολυμένους της ΕΡΤ και τους χιλιάδες του ιδιωτικού τομέα. Οι λίστες των ονομάτων έχουν διπλό στόχο: Να τρομοκρατήσουν και να διασπάσουν τον ενιαίο αγώνα όλων των εργαζομένων που είναι ο μόνος που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα.
Έξι Νοσοκομεία στην Αττική (Σπηλιοπούλειο, Πολυκλινική, Πατησίων, Αγ. Βαρβάρα, Αμαλία Φλέμιγκ, Ινστιτούτο Νοσημάτων Θώρακος) είναι το δεύτερο κύμα μετά τα Νοσοκομεία του ΙΚΑ. Στόχος διακηρυγμένος να κλείσουν το ταχύτερο και πάνω από 1300 εργαζόμενοι σ’ αυτά να μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας – απόλυσης. Να μην τους το επιτρέψουμε.
Η επίθεση αυτή έχει κύρια πολιτικό χαρακτήρα. Προσπαθούν να ‘’τελειώνουν’’ με κατηγορίες εργαζομένων που δούλευαν με μόνιμο και σταθερό τρόπο και είχαν κατακτήσει μια σειρά δικαιώματα. Αποτελούν το παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους της χώρας να ‘’χαλάνε’’ το καθεστώς ζούγκλας και άγριας εκμετάλλευσης που προσπαθούν να παγιώσουν ιμπεριαλισμός, κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις τους. Η απάντησή μας δε μπορεί παρά να είναι μόνο πολιτική με βάση τους συσχετισμούς δύναμης που μπορούμε να διαμορφώσουμε.
Απέναντι σ’ ένα μπλοκ αντιδραστικών δυνάμεων και των μηχανισμών τους μόνο ένα αρραγές μέτωπο των εργαζομένων μπορεί να οδηγήσει την αναμέτρηση σε νίκη. Οι αυταπάτες και η εξαπάτηση δεν περνούν πλέον. Οι διαχωριστικές γραμμές είναι δεδομένες. Η σύγκρουση ανελέητη.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μέσα από τον πιο πλατύ συντονισμό μπορούμε να ανατρέψουμε κλεισίματα και απολύσεις. Ήδη έχουν δημιουργηθεί μια σειρά συντονισμοί σε όλη τη χώρα. (Νησιά Κεντρικού και Βορείου Αιγαίου, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Αττική) κατανοώντας την ανάγκη δημιουργίας διευρυμένου μετώπου όλων των εργαζομένων. Μόνο η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ συνεχίζει να σέρνεται ακολουθώντας την ηττοπαθή και αδιέξοδη γραμμή της.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ

Να κάνουμε πράξη το σύνθημα: Όλοι για έναν και ένας για όλους. Να δημιουργήσουμε πραγματικό πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση και την πολιτική της. Να δώσουμε τη μάχη με επιμονή, διάρκεια και με όλα μας τα όπλα.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
ΠΛΗΡΗΣ & ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ