Αντίσταση στα Γιάννενα


Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Επιστρέφει δικαιωμένος στο σχολείο του ο δάσκαλος Στέφανος Γκουλιώνης

Το πειθαρχικό συμβούλιο ομόφωνα τον απάλλαξε από τις κατηγορίες που τον είχαν προσωρινά θέσει σε διαθεσιμότητα
Μια μεγάλη νίκη και μια ακόμα μεγαλύτερη δικαίωση πέτυχε σήμερα ο Λαρισαίος δάσκαλος Στέφανος Γκουλιώνης ο οποίος είχε προσωρινά τεθεί σε διαθεσιμότητα για «ανάρμοστη εκτός υπηρεσίας συμπεριφορά» κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στη Λάρισα τον Μάρτιο του 2011!
Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστή η ομόφωνη απόφαση του αρμόδιου πειθαρχικού συμβουλίου, βάσει της οποίας απαλλάσσεται από κάθε κατηγορία και μπορεί πλέον να επιστρέψει καθαρός και δικαιωμένος από την 1η Σεπτεμβρίου στο σχολείο και τους μαθητές του!
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ακροαματικής διαδικασίας δεν προκύπτει ότι προέβη στο αδίκημα της αντίστασης κατά της αρχής, οπότε και δεν τεκμαίρεται ουδεμία παραβατική ή ανάρμοστη συμπεριφορά.
Αξίζει δε να τονιστεί ότι βάσει της σημερινής απόφασης, θα επιστραφεί στον Στέφανο Γκουλιώνη, αναδρομικά, το ποσό του μισθού του που είχε παρακρατηθεί, καθώς το διάστημα που τέθηκε σε διαθεσιμότητα του καταβαλλόταν το 75 % του μισθού του, όπως ορίζει η νομοθεσία.
Τέλος καλό, λοιπόν, όλα καλά σε μια υπόθεση που είχε αναστατώσει αλλά κα ξεσηκώσει την τοπική και όχι μόνο εκπαιδευτική κοινότητα η οποία με κατηγορηματικό και μαζικό τρόπο είχε ταχθεί στο πλευρό του διωκόμενου δάσκαλου…
Μενέλαος Κατσαμπέλας

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2013/08/12/epistrefi-dikeomenos-sto-scholio-tou-o-daskalos-stefanos-gkoulionis/