Αντίσταση στα Γιάννενα


Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

ΚΚΕ(μ-λ) : Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των φυλακισμένων αγωνιστών της Χαλκιδικής

Ανακοίνωση τύπου

Με την συνδρομή των δικαστηρίων η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζει και πιάνει ομήρους για να λυγίσει το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων της Χαλκιδικής που αγωνίζονται ενάντια στον «χρυσό θάνατο». Σήμερα, Τετάρτη 10 Ιούλη, ο ανακριτής και εισαγγελέας στον Πολύγυρο αποφάσισαν να στείλουν στις φυλακές άλλους δύο αθώους πολίτες με κατασκευασμένες κατηγορίες. Έτσι γίνονται τέσσερις οι όμηροι που κρατά η κυβέρνηση , αντιμετωπίζοντας τους κατοίκους σαν τρομοκράτες και εγκληματίες!
Τρομοκρατική και εγκληματική όμως είναι η πολιτική της κυβέρνησης του Σαμαρά και όσων την υπαγορεύουν με τα Μνημόνια της υποταγής και της εξαθλίωσης. Και μπροστά στις αντιδράσεις του λαού, χρησιμοποιεί πια απροκάλυπτα την ωμή βία και καταστολή, τον εκβιασμό και την συκοφάντηση. Για την κυβέρνηση και την Τρόικα, εχθρός είναι όλος ο λαός, όλοι οι εργαζόμενοι, όλη η νεολαία, όλοι οι αξιοπρεπείς και ελεύθεροι άνθρωποι. Όλοι όσοι δεν σκύβουν το κεφάλι στην βαρβαρότητα και στην καταστροφή της ζωής και του μέλλοντος αυτού του τόπου.
Ότι και να κάνουν όμως δεν θα καταφέρουν να σταματήσουν την οργή και την αντίσταση του λαού. Θα γίνουν ποτάμι που θα τους πνίξει!

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των φυλακισμένων αγωνιστών
Αλληλεγγύη στην Χαλκιδική και στο κίνημα των κατοίκων της

Αθήνα 10/7/2013