Αντίσταση στα Γιάννενα


Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Κινητοποίηση κτηνοτρόφων στη "ΔΩΔΩΝΗ" για την άμεση πληρωμή των οφειλών της.

Μαζική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί έξω από τη γαλακτοβιομηχανία "Δώδώνη"



Δεκάδες κτηνοτρόφοι- πάνω από 500- από τα Γιάννενα αλλά και την υπόλοιπη Ήπειρο μαζεύτηκαν σήμερα το πρωί για να απαιτήσουν να εξοφληθούν από τη "Δωδώνη" οφειλές 4 και πλέον μηνών.
Η οργή και η αγανάκτηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των κτηνοτρόφων, οι οποίοι απαιτούσαν δεσμεύσεις για την πληρωμή όλων των χρημάτων σε άμεσο χρονικό διάστημα.
"Πεινάμε εμείς και τα παιδιά μας, χρωστάμε για ζωοτροφές,μας κόψανε το βερεσέ" φώναζαν οι κτηνοτρόφοι. "Θα ψοφήσουν τα ζώα μας επειδή δεν έχουμε τι να τα ταΐσουμε" , Θέλουμε τα χρήματα μας, αυτά που δουλέψαμε και μας τα κρατάτε". 

Από την άλλη εκπρόσωπος από τη "Δωδώνη" που ήταν στο εργοστάσιο, (πάνω από 1 ώρα περίμεναν οι συγκεντρωμένοι, κάποιον "υπεύθυνο" να κατέβει και να τους μιλήσει) είπε τα κλασικά του τύπου "Δεν υπάρχει ρευστότητα,δεν μας δανείζουν οι τράπεζες, όλοι εμείς είμαστε συνεργάτες και όλοι μαζί για τη "Δωδώνη" παλεύουμε, αυτή η εικόνα -οι συγκεντρωμένοι- δεν βοηθά στην εικόνα της "Δωδώνης".

Οι κτηνοτρόφοι ύστερα από την "απάντηση" εκ μέρους της "Δωδώνης" στα αιτήματα τους θεώρησαν ότι η κοροϊδία συνεχίζεται και πρέπει να συνενοηθούν, να οργανώσουνε καλύτερα τον αγώνα για να μπορέσουν να πληρωθούν άμεσα.

Αποφασίστηκε ύστερα από συνέλευση 
1) Να στείλουν και εγγράφως τα αιτήματα στη "Δωδώνη" και να ορίσουν προθεσμία ως την επόμενη Τετάρτη 24 Ιούλη για την πληρωμή όλων των οφειλών. Αυτό να το κοινοποιήσουν σε ΜΜΕ, τοπικά συμβούλια,δημάρχους, περιφέρεια κλπ

2) Εαν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, τότε την Παρασκευή 26 Ιούλη να ξαναμαζευτούν έξω από τη Δωδώνη. Για αυτό να ειδοποιηθούν, καλεστούν όλοι οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου να παρευρίσκονται εκεί.

Συμβολικά έκλεισε ο δρόμος έξω από το εργοστάσιο (εθνική οδός Ιωαννίνων-Κόνιτσας-Κακαβιάς)

Αφού πάρθηκαν οι αποφάσεις, οι κτηνοτρόφοι πήγαν -κομβόι- στην περιφέρεια Ηπείρου για να καταθέσουν τα αιτήματα τους.