Αντίσταση στα Γιάννενα


Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΚΚΕ(μ-λ) ΑΠΕΡΓΙΑ 16/7: ΜΑΖΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ!

ΜΑΖΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ!


Το αντιδραστικό-αντεργατικό πολυνομοσχέδιο που κατέ-θεσε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στη Βουλή προωθώντας δεκά-δες χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, έρχεται να κλιμακώσει την άγρια επίθεση ιμπεριαλισμού, κεφαλαίου και κυβέρνησης ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό μας. Μια επίθεση που διαρκεί τρία χρόνια τώρα και την οποία τόσο οι ξένοι δυνά-στες όσο και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους επιδιώκουν να συνε-χίσουν για πολλά χρόνια ακόμα. Διότι τα σχέδιά τους για «α-νάπτυξη», «ανταγωνιστικότητα» και η περιβόητη «έξοδος από την κρίση» περνούν μέσα από την πλήρη ισοπέδωση των ερ-γατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, απαιτούν αιματηρές θυσίες από το λαό και τους εργαζόμενους.

Νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, μαζικές απολύσεις στο δημόσιο & ευρύτερο δημόσιο τομέα, κλείσιμο σχολείων, νο-σοκομείων και δημοτικών υπηρεσιών, εκτεταμένες ιδιωτικο-ποιήσεις επιχειρήσεων κρατικού ενδιαφέροντος είναι το βα-σικό πακέτο μέτρων που –όπως πάντα– επείγονται να ψηφί-σουν και να εφαρμόσουν άμεσα. Παράλληλα, η ασταμάτητη φοροληστεία και τα κάθε είδους χαράτσια μονιμοποιούνται για να λεηλατήσουν το ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα. Δουλειά με μισθούς και μεροκάματα πείνας, σύγχρονη δουλεία, με εργασιακές σχέσεις «λάστιχο», με απελευθέρωση των απολύ-σεων και ελαχιστοποίηση των αποζημιώσεων.

Και από δίπλα, ο εφιάλτης της ανεργίας να έχει φτάσει σε τρομακτικό ύψος με 1.500.000 επίσημα καταγραμμέ-νους ανέργους, επιτρέποντας στην εργοδοσία να την χρη-σιμοποιεί ως εργαλείο για την επιβολή κλίματος τρομοκρα-τίας και υποταγής στους χώρους δουλειάς. Αριθμός που αυξάνεται δραματικά μέρα με τη μέρα, ως αποτέλεσμα της καταστροφής όλου του παραγωγικού ιστού της χώρας, της αποβιομηχάνισης, της διάλυσης της αγροτικής παραγωγής,.

Ήδη ο κοινωνικός ιστός έχει διαρραγεί και ο πονοκέφα-λος για τους ιμπεριαλιστές και την αστική τάξη δυνα-μώνει. Διευρύνονται τα λαϊκά και εργατικά στρώματα που αντιλαμβάνονται ότι αυτή η αντιδραστική ρότα δεν έχει τελειωμό και αναζητούν αγωνιστική διέξοδο. Οι εστίες αντί-στασης που ξεσπούν είναι όλο και πιο συχνές, όλο και πιο μαζικές και επίμονες. Μία από αυτές, η μαζική λαϊκή κινη-τοποίηση ενάντια στο φασιστικό κλείσιμο της ΕΡΤ και τις 2.600 απολύσεις, οδήγησε σε σοβαρή κυβερνητική κρίση και απέδειξε το μέγεθος της πολιτικής αστάθειας του ντόπιου αστικού μπλοκ εξουσίας. Αστάθεια που παραμέ-νει και με τη δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ η οποία είναι αμφίβολο εάν και για πόσο θα αντέξει την πίεση που δέχεται τόσο από τους «από πάνω», τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΔΝΤ, όσο και από τους «από κάτω», τον αγωνιζόμενο λαό και τους εργαζόμενους.

Η επίσκεψη του Σόιμπλε στις 18 Ιούλη, όπως αντίστοιχα και η επίσκεψη της Μέρκελ τον περασμένο Οκτώβρη, είναι απόδειξη αυτής της αστάθειας και γίνεται ακριβώς για να παρέχει στήριξη στην κυβέρνηση ώστε αυτή, με τη σειρά της, να συνεχίζει να εξυπηρετεί όσο το δυνατόν πιο αποτε-λεσματικά τα συμφέροντα του γερμανικού ιμπεριαλισμού.

 ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ!

Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ πέρα από τη μαζική, απο-φασιστική, παρατεταμένη αναμέτρηση με τις δυνάμεις του συστήματος. Στο πεδίο της ταξικής πάλης και της σύ-γκρουσης διαμορφώνονται οι συσχετισμοί δύναμης που κρί-νουν κάθε φορά και το αποτέλεσμα. Σ' αυτό το πεδίο θα κριθεί και η τύχη της νέας βάρβαρης επίθεσης. Και αυτό το πεδίο θα υπηρετηθεί πρώτα και κύρια από τον ίδιο το λαό και τους εργαζόμενους. Μόνο η δική τους μαζική και ουσια-στική συμμετοχή -σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε μέτωπο που ανοίγεται- μπορεί να δημιουργήσει τους όρους για την ανατροπή της επίθεσης. Σε αυτήν την αδιαμ-φισβήτητη αναγκαιότητα, δεν έχουν τίποτε να περιμένουν από τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Δεν έχουν τίποτε να περιμένουν από τη ρεφορμιστική Αριστερά που, είτε αναπαράγει τις εκλογικές αυταπάτες και υπόσχεται «προοδευτική διακυβέρνηση» στα πλαίσια της α-στικής κυριαρχίας και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε υπονομεύει την υπόθεση του πλατιού μετώπου αντίστασης λαού και εργαζομένων, οχυρωμένη πίσω από θολές εξαγγελίες περί «λαϊκής εξουσίας» προκειμένου να συ-γκαλύψει τα πολιτικά της αδιέξοδα, όπως το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό και τους εργαζόμενους να ορ-θώσουν μαζικό, αποφασιστικό τείχος σε αυτήν την επί-θεση. Είναι οι μόνοι που μπορούν και έχουν συμφέρον να το κάνουν. Είναι αυτοί που έχουν το δίκιο και τη δύναμη. Και σε αυτήν την υπόθεση το ΚΚΕ(μ-λ) θα βάλει όλες του τις δυνάμεις και μέσα από την ενίσχυση και προώθηση της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία.

ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ!
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!