Αντίσταση στα Γιάννενα


Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών: ΟΛΟΙ στην απεργία 16/7 και σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν

Να δυναμώσει ο ΕΝΙΑΙΟΣ αγώνας κόντρα στις απολύσεις και την ανεργία
Δεν υπάρχουν «εξαιρέσεις» παρά μόνο προσθέσεις στις λίστες απολύσεων. ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

1)
  1. Η κυβέρνηση της ΕΕ, του ΔΝΤ, η κυβέρνηση του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου, προχωρά στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων με τους «δανειστές» και στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους στον Δημόσιο τομέα. Ενώ, από δω και πέρα, οι απολύσεις είναι ζήτημα ρουτίνας, καθώς θα επικυρώνονται με απλή υπουργική απόφαση! Με το Πολυνομοσχέδιο που καταθέτουν έχουν τριπλό στόχο: 
  2. Να συντρίψουν το δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς.
  3. Να διαλύσουν οποιαδήποτε δομή που είχε έστω και ψήγματα δωρεάν κοινωνικών παροχών: παιδεία – υγεία – δημοτικές υπηρεσίες.
  4. Να κάνουν δώρο σε ιδιώτες τμήματα της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης.


2)Μετά τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης για τις καταργήσεις ειδικοτήτων που βάζουν συναδέλφους σε καθεστώς διαθεσιμότητας ανοίγει ο δρόμος για νέες υπεραριθμίες, συγχωνεύσεις –κατάργηση σχολείων της τεχνικής, γεγονός που με τη σειρά του θα παράξει υπεραριθμίες και στις ειδικότητες γενικής παιδείας.

3)Σε αυτά προστέθηκε η νέα πραξικοπηματική κίνηση της κυβέρνησης να συμπληρώσει τις λίστες απολύσεων ΠΡΙΝ την ΨΗΦΙΣΗ του Πολυνοσχεδίου και να συνυπολογίσει τις δήθεν «εξαιρέσεις». Στόχος είναι να θεωρηθούν τετελεσμένες οι απολύσεις και να διασπαστεί το μέτωπο αντίστασης στις απολύσεις.

4)Η διαδικασία των «εξαιρέσεων» είναι απάτη. Είναι ζήτημα αν θα εξαιρεθούν λίγες δεκάδες εκπαιδευτικών. Πιο πιθανό είναι ότι το πέρασμα αυτού του κύματος απολύσεων, θα τροφοδοτήσει τη δημιουργία νέων λιστών απολύσεων ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ. Με άλλα λόγια απο δω και πέρα δε θα υπάρχουν εξειρέσεις από τις απολύσεις αλλά μόνο γενίκευση και μαζικοποίησή τους, ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.

5)Τις μέρες αυτές πληρώνουμε τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος που εξελισσόταν για χρόνια. Μια διάλυση που οδήγησε στο αδυνάτισμα της προοπτικής του αγώνα και την αντικατάσταση αυτού του δρόμου από παζάρια και αυταπάτες για τις επιδιώξεις του συστήματος.

6) Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ! Διαφυλάσσοντας την ενότητα του κλάδου, να δυναμώσουμε τους αγώνες, να ανεβάσουμε την αποφασιστικότητά μας. Να στήσουμε μαζικές επιτροπές αγώνα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ!


  • Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση, κανένας κλάδος μόνος του. ΚΑΤΩ το ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
  • Ενάντια στον κοινωνικό αυτοματισμό να σφυρηλατήσουμε κοινούς αγώνες των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία


  • Όλοι για έναν, ένας για όλους, ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

deltioake.blogspot.com                                                                                                                          14/7/2013
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών