Αντίσταση στα Γιάννενα


Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο "Παναγία" στην Καλαμαριά για να μην κλείσει.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο "Παναγία" στην Καλαμαριά διοργάνωσε χθες στις 11 π.μ. το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου "Παναγία-Αγ. Παύλος" αντιδρώντας στο επιχειρούμενο κλείσιμο του νοσομείου.
"Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα", "Παλεύουμε για δημόσια υγεία για όλους", "Όχι στο κλείσιμο του νοσοκομείου Παναγία", είναι μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονται στα πανό των συγκεντρωμένων.

"Είμαστε εργαζόμενοι του Νοσοκομείου "Παναγία". 'Ενα Νοσοκομείο που έγραψε και γράφει τη δική του Ιστορία για πάνω από 40 χρόνια, παρέχοντας υψηλού επιπέδου Ιατρικές υπηρεσίες στους πολίτες όχι μόνο της Καλαμαριάς, της Θεσσαλονίκης και των γύρω δήμων, αλλά και όλης της Βόρειας Ελλάδας. Το στεγαστικό ζήτημα (ενοικιαζόμενο κτίριο) και η λήξη της σύμβασης του μισθώματος από τις 30 Απριλίου 2012 μας κάνει να ανησυχούμε έντονα για το μέλλον του νοσοκομείου μας.
 πιπλέον η πρακτική από πλευράς διοίκησης, της συνεχούς υποβάθμισης της καλής λειτουργίας του Νοσοκομείου, η δεκάμηνη καθυστέρηση της πληρωμής των δεδουλευμένων - εφημερίες, υπερωρίες-του ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού, η συστηματική αγνόηση των πραγματικών αναγκών του Νοσοκομείου, οδηγούν ουσιαστικά στην εξαθλίωση των συνθηκών δουλειάς των εργαζομένων και στο κλείσιμο του νοσοκομείου Παναγία. Όραμα δεν έχουν. Δεν πίστεψαν και δεν πιστεύουν ούτε η διοίκηση του νοσοκομείου Αγ. Παύλος ούτε της περιφέρειας 4η ΔΥΠΕ ούτε η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ότι μπορεί να υπάρξει και να είναι βιώσιμο ένα Νέο μεγάλο Νοσοκομείο στην περιοχή της Καλαμαριάς που θα εξυπηρετεί με επάρκεια όλη την Ανατολική περιοχή του Νομού και τον άξονα Θεσσαλονίκης Πολυγύρου. Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα του κάθε πολίτη στη Δημόσια Υγεία. Είμαστε υπέρ του εξορθολογισμού των δαπανών στην υγεία αλλά όχι στην ισοπέδωσή τους, λέμε ναι στον περιορισμό της σπατάλης. Αγωνιζόμαστε να μην κλείσουν οι κλινικές και χαθούν αναγκαία κρεβάτια. Αγωνιζόμαστε να μην κλείσουν το Νοσοκομείο Παναγιά. Αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα που πάνε να καταργήσουν οι σημερινές διοικήσεις και ηγεσίες." αναφέρουν στο μήνυμα τους οι εργαζόμενοι προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.
Την σημερινή κινητοποίηση στηρίζει ο Δήμος Καλαμαριάς, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Β.Ελλάδος, τα ΚΑΠΗ Καλαμαριάς, η Λαϊκή επιτροπή Καλαμαριάς, το Σωματίο Διαβητικών, ο Σύλλογος Συνταξιούχων και αντιπροσωπείες κομμάτων της Αριστεράς.
πηγή: alterthess