Αντίσταση στα Γιάννενα


Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ για το ΣΜΑ Ευκαρπίας

ΔΙΚΤΥΟ 50 ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ
ΤΟΥ ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6- 9- 2012
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ
 
 
 Σε σημερινή συγκέντρωση σωματείων, των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης παρουσία του προέδρου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κ. Θέμη Μπαλασόπουλου μεταξύ άλλων υιοθετήθηκε ομόφωνα, διαπαραταξιακά, το παρακάτω ψήφισμα:

«Οι σύλλογοι εργαζομένων των Ο.Τ.Α. καταδικάζουν κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης απορριμμάτων. Η κατασκευή του γιγάντιου ΣΜΑ Ευκαρπίας αντιτίθεται στη ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων με ταυτόχρονη μείωση των θέσεων εργασίας. Η χωροθέτηση του, δίπλα στο ΤΙΤΑΝ αφήνει σοβαρές υπόνοιες για μελλοντική καύση απορριμμάτων.
Οι σύλλογοι εργαζομένων των Ο.Τ.Α. μέσα στην γενική λαίλαπα αμφισβήτησης των στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων, καταγγέλλουν κάθε απόπειρα αντιπαράθεσης εργαζομένων με τους κατοίκους της Ευκαρπίας και γενικότερα της υποβαθμισμένης περιβαλλοντικά Δυτικής Θεσσαλονίκης και συμπαραστέκονται στον δίκαιο αγώνα τους.»

Σήμερα ένας μεμονωμένος σύλλογος Ο.Τ.Α. κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις να παραστούν στον χώρο του ΣΜΑ Ευκαρπίας, απείλησε με μηνύσεις τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους και προέβει σε «παράσταση» διαμαρτυρία υπέρ της κατασκευής του ΣΜΑ.

Για το Δίκτυο των 50 Συλλόγων η υπόθεση της κατασκευής του ΣΜΑ Ευκαρπίας θεωρείται τελειωμένη, μετά και την πρόσφατη δεύτερη και τελεσίδικη αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παύλου Μελά. Οποιαδήποτε προσπάθεια νεκρανάστασης εκτέλεσης του έργου είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Καλούμε την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καθώς και τους συλλόγους των εργαζομένων Ο.Τ.Α. όλης της Ελλάδας να υιοθετήσουν το παραπάνω ψήφισμα και να καταδικάσουν κάθε ενέργεια που φέρνει σε σύγκρουση εργαζόμενους με κατοίκους-εργαζομένους της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Τέλος δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. που αντιτίθενται στην οικονομική τους εξαθλίωση καθώς και σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης απορριμμάτων.