Αντίσταση στα Γιάννενα


Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργία 12 Σεπτέμβρη: ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Η κυβέρνηση, τα αφεντικά της και τα συμφέροντα που υπηρετούν συνεχίζουν να λεηλατούν το λαό και τη χώρα.
Μεγάλα τμήματα του κόσμου της δουλειάς αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Μιλάμε για την ίδια μας τη ζωή και τη ζωή των παιδιών μας.
Πακέτο το πακέτο συρικνώνουν μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, με την ακρίβεια να συμπληρώνει τον εφιάλτη για τις λαϊκές οικογένειες.

Την ίδια στιγμή διαλύονται όλοι οι τομείς παροχών που χρωστάει το κράτος στο λαό.
Περίθαλψη και φάρμακο δυσπρόσιτα και ακριβά, τα παιδιά χωρίς παιδικούς σταθμούς, ελλείψεις δασκάλων, καθηγητών, θέρμανσης και υποδομών στα σχολειά των μαθητών και σπουδαστών μας.

Για το μόνο που νοιάζεται το κράτος είναι τα ξεπουλήματα , οι ιδιωτικοποιήσεις, η εξυπηρέτηση των ξένων αφεντικών τους, ενώ για το λαό έχει κηρύξει στάση πληρωμών.
ΕΕ και ΔΝΤ, Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές ανακαλύπτουν καθημερινά ελλείμματα για να απαιτήσουν από τους υποταχτικούς τους τη συνέχιση της λεηλασίας της ζωής του λαού μας και της χώρας.

Και επειδή εργαζόμενοι και λαός αγωνίζονται και διαδηλώνουν, υπάρχει σε όλη την επικράτεια και σε πρώτη ζήτηση παρούσα η καταστολή των ΜΑΤ. Κλόμπ, δακρυγόνα, χημικά είναι τα επιχειρήματα του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του Κουβέλη ενάντια στους αγωνιζόμενους απεργούς-διαδηλωτές στη χαλυβουργία, στην Ευκαρπία, στη Χαλκιδική, σε όλη τη χώρα.
Τα δικαστήρια και οι νόμοι τους, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, το παρακράτος , η ναζιστική αλητοσυμμορία της χρυσής αυγής, Καρατζαφέρης και Καμένος, όλοι μαζί συμβάλλουν στη μαυρίλα της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής.

Απέναντι σε όλα αυτά η αριστερά “μας”συνεχίζει να κάνει ότι έκανε δεκαετίες τώρα, να διαλύει το λαϊκό και το συνδικαλιστικό κίνημα, να ξεστρατίζει την εργατική τάξη και το λαό με αντάλαγμα μια θεσούλα στον ήλιο του συστήματος.
Έτσι είτε αναχωρεί από το κίνημα στο όνομα μελλοντικών εξουσιών και οικονομιών, είτε αδρανοποιεί, αποπροσανατολίζει, διαλύει το κίνημα στην προοπτική ανάλειψης κυβερνητικών ευθυνών στην υπηρεσία του συστήματος.
Προοπτική που συνεπαίρνει στις μέρες μας μέχρι και δυνάμεις της “μη κανονικής” αριστεράς!

Αλλά για τους εργαζόμενους και το λαό υπάρχει απάντηση! Δύσκολη αλλά ...ΥΠΑΡΚΤΗ!
Και μπορεί να τη δώσει ο λαός μέσα από την οργάνωση της πάλης του σε κάθε χώρο που ζεί, εργάζεται, σπουδάζει.
Με τη δημιουργία παντού επιτροπών-εστιών αντίστασης και αγώνα, που θα οδηγούν στη λογική και πραχτική να ξεσηκωθούν συνολικά εργαζόμενοι και λαός, να αποκρούσουν την επίθεση.
Οι νίκες που έχει ανάγκη ο λαός έρχονται μόνο μέσα από τη μαζική συμμετοχή όλο και ευρύτερων δυνάμεων που συνειδητοποιούν την αξία της μαζικής πάλης στην επίτευξη των στόχων του κινήματος.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ , ΤΟ ΝΑΤΟ, Η ΕΕ, ΤΟ ΔΝΤ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ


ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ