Αντίσταση στα Γιάννενα


Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΜΑΓΝΗΣΙΑ Σφοδρή επίθεση στις βιομηχανίες μετάλλου

Σφοδρή και ανελέητη εργοδοτική επίθεση δέχονται οι εργαζόμενοι σε όλες τις βιομηχανίες μετάλλου του Νομού Μαγνησίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν, σε συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας»:

  • Στον ΚΙΟΛΕΪΔΗ συνεχίζεται εδώ και δυο χρόνια, η εκ περιτροπής εργασία και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Μάρτη. Παρά την έγγραφη δέσμευση της βιομηχανίας, που έγινε με παρέμβαση του συνδικάτου στην επιθεώρηση εργασίας, ότι θα εξοφληθούν όλες οι δεδουλευμένες αποδοχές και το επίδομα αδείας των εργαζομένων, η εταιρεία μέχρι σήμερα δεν έχει τηρήσει τη δέσμευσή της.
  • Η βιοτεχνία ΣΤΕΦΑΝΟΥ συνεχίζει την εκ περιτροπής εργασία και οφείλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένες αποδοχές.
  • Στις επιχειρήσεις ΜΕΚ - ΒΕΚ - ΣΥΜΠΡΟ - ΜΕΚ.ΜΑΡΜ των αφών Λεμονιά, όπου έγινε η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των 50 ημερών, έχει επιβληθεί εκ περιτροπής εργασία, ενώ το Συνδικάτο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον εργοδότη πιέζοντάς τον να τηρήσει τη συμφωνία για την καταβολή των δεδουλευμένων και την ικανοποίηση άλλων αιτημάτων που υπογράφτηκε με τη λήξη της απεργίας.
  • Στη ΒΕΜΕΚΕΠ από 1 Ιούνη το προσωπικό βρίσκεται σε εκ περιτροπής εργασία, από την 1 Απρίλη στον ΛΕΒΕΝΤΕΡΗ.
  • Οι επιχειρήσεις ΚΑΝΑΚΗΣ, ΒΙΟΣΟΛ, ΚΟΝΤΙ, ΒΜΤ έχουν σταματήσει να λειτουργούν εδώ και αρκετό διάστημα, οδηγώντας εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία, ενώ υπολειτουργούν με συρρικνωμένο προσωπικό οι βιοτεχνίες ΦΩΤΟΓΛΟΥ, ΡΟΥΣΜΕΝΗΣ, ΠΛΑΣΤΑΡΑΣ, ΘΕΟΣΤΥΛ, ΑΔΑΜ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ.
Οπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Κ. Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου, «τα προβλήματα της απλήρωτης εργασίας της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων, των απολύσεων, του κλεισίματος εργοστασίων είναι ενιαία, ενιαία και συντονισμένη πρέπει να είναι και η αντιμετώπισή τους από το σύνολο των μεταλλεργατών. Για το σκοπό αυτό προγραμματίζουμε γενική συνέλευση όλου του κλάδου με συμμετοχή και άλλων εργοστασιακών και κλαδικών σωματείων για να αποφασίσουμε μορφές πάλης και αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση που δεχόμαστε».
Υπογραμμίζοντας, δε, ότι οι μεταλλεργάτες όπως και όλος ο λαός είναι αντιμέτωποι με την κατάρρευση του συστήματος Υγείας και με τη νέα φοροληστεία που επιβάλλει η κυβέρνηση, ανακοίνωσε ότι το Συνδικάτο θα πάρει μαχητικά μέρος στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται σήμερα και την επόμενη εβδομάδα για την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων και των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό και ενάντια στη φοροληστεία.
πηγή: Ριζοσπάστης