Αντίσταση στα Γιάννενα


Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ελευσίνα: Πικετοφορία αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς

Πραγματοποιήθηκε, η εδώ και μέρες αποφασισμένη από την Πρωτοβουλία Στήριξης του Αγώνα των Χαλυβουργών, πικετοφορία αλληλεγγύης στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας στην Ελευσίνα. Ξεκινώντας από την πλατεία Ηρώων διασχίσαμε το κέντρο της πόλης και μετά από ένα μεγάλο κύκλο καταλήξαμε στην παραλία.
Με συνθήματα και μοίρασμα της προκήρυξης της Πρωτοβουλίας καλέσαμε τον εργαζόμενο λαό της Ελευσίνας να στηρίξει τον αγώνα των χαλυβουργών. Έναν αγώνα που βρίσκεται σε κρίσιμη φάση, που κυβέρνηση και εργοδοσία έχουν πέσει πάνω του με όλα τα μέσα που διαθέτουν, από τα ΜΜΕ μέχρι τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος παρέα με την επιτροπή των απεργοσπαστών καλεί σε δυναμική επέμβαση με τα ΜΑΤ την κυβέρνηση, και που οι μόνοι που μπορούν να τον στηρίξουν είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι όλης της χώρας με την αλληλεγγύη τους. Κόντρα σε αυταπάτες του τύπου "η κυβέρνηση και τα κόμματα να πάρουν θέση". Λες και δεν έχουν πάρει!
Μόνο με τους αγώνες τους και την αλληλεγγύη  κερδίζουν μάχες οι εργαζόμενοι και όχι στους διαδρόμους της Βουλής και στα υπουργικά γραφεία, ούτε με εκκλήσεις προς την κυβέρνηση να δώσει λύση ή την εργοδοσία "να κάμψει την αδιαλλαξία της"!







Μαζική, για τα δεδομένα της εποχής αλλά και του έκτακτου χαρακτήρα της μεσημεριανής απόφασης του Δ.Σ. του σωματείου, ήταν η συγκέντρωση  την ίδια ώρα στο κέντρο της Αθήνας.
Απ'  όπου και η φωτογραφία που "αλιεύσαμε" από την σελίδα Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ στο facebook.
Είναι ανάγκη να απλωθεί το κίνημα αλληλεγγύης σε όλες τις πόλεις της χώρας και να ξαναπάρει τα μαζικά χαρακτηριστικά που είχε τους πρώτους μήνες. Χαρακτηριστικά που έδωσαν το κουράγιο στους χαλυβουργούς να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τώρα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε εμείς χωρίς σκοπιμότητες και αποκλεισμούς.
Κοινή Δράση αλληλεγγύης στην απεργία των χαλυβουργών για να νικήσουν!
Ειδικά τώρα που σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος οι διαπραγματεύσεις οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο, προφανώς με την αδιαλλαξία της εργοδοσίας.



πηγή:Αντίσταση στις Γειτονιές