Αντίσταση στα Γιάννενα


Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ματ στη χαλυβουργία σπάνε την απεργία.ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 5 Μ.Μ. ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ

Πρωί πρωί συνέβη η αναμενόμενη επέμβαση των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία. Πρωί πρωί τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ με κάμποσους μοτοσυκλετιστές της αστυνομίας πήγαν στη Χαλυβουργία για να καταλάβουν το εργοστάσιο και να δώσουν την δυνατότητα στα τσιράκια της εργοδοσίας να... "εργαστούν"!
Προσήγαγαν τη περιφρούρηση της απεργίας στη ΓΑΔΑ και στο Α.Τ. Ασπρόπυργου. Απ' ότι κυκλοφόρησε μέχρι τώρα έχουν προχωρήσει σε εννέα συλλήψεις, στον δε Ασπρόπυργο ζήτησαν σε απεργό να υπογράψει δήλωση ότι ζητά να ανοίξει το εργοστάσιο και παρουσιάζουν καταστάσεις εργαζόμενων που επίσης ζητάνε το άνοιγμα του εργοστασίου, στη λίστα όμως υπάρχουν ονόματα απεργών που αυτή τη στιγμή δίνουν τη μάχη έξω από την πύλη!!!
Κόσμος σπεύδει στη Χαλυβουργία και καλό είναι όσοι θέλουν να πάνε στο εργοστάσιο να πάνε από την Αττική Οδό ή από τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ γιατί μέχρι πριν από λίγο η αστυνομία είχε κλείσει το δρόμο μπροστά από το εργοστάσιο και τώρα έχει αφήσει ανοιχτή μόνο μια λουρίδα.
Το σωματείο καλεί σε συγκέντρωση στις 5:00 το απόγευμα στο κόμβο της γέφυρας του Ασπρόπυργου με την Εθνική Αθήνας Κορίνθου. Συγκέντρωση προγραμματίζεται και στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα.
Αυτή τη στιγμή (10:30 π.μ.) τα πράγματα είναι σχετικά ήσυχα, η παρουσία των ΜΑΤ και των μοτοσυκλετιστών της αστυνομίας είναι βέβαια έντονη.
Αλληλέγγυοι εργαζόμενοι από τις γύρω περιοχές, από σωματεία, μέλη όλων των οργανώσεων, κομμάτων και εργατικών σχημάτων της Αριστεράς βρίσκονται ήδη εκεί και εξακολουθούν να καταφτάνουν όλο και περισσότεροι.
Το σωματείο προγραμματίζει γενική συνέλευση για αύριο στο Ε.Κ. για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις των εργαζομένων.


πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές