Αντίσταση στα Γιάννενα


Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση του Σωματείου Eργαζομένων της WIND για την Εθελουσία

ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ
Υπερασπίζουμε τις θέσεις εργασίας – ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ»
 
Ενωμένοι, Συλλογικά, Μαζί με το Σωματείο
 
Σαν να μην έφτανε η ανοιχτή πλέον κίνηση της διοίκησης να αποψιλώσει το προσωπικό με την «εθελουσία», έχουν ξεκινήσει από τους γνωστούς καλοθελητές οι κάθε είδους «συστάσεις» και πιέσεις προς τους συναδέλφους, για ν’ αποδεχτούν το «σωτήριο(!) πακέτο» που μας οδηγεί στην… ανεργία.
Μιλάμε για σειρά διευθυντών, προϊσταμένων κλπ. που με συναντήσεις και πιέσεις κάθε είδους σπρώχνουν τους συναδέλφους στην πόρτα της εξόδου. Τους προκαλούμε να απαντήσουν, ανοιχτά μπροστά στους εργαζόμενους, αν και ξέρουμε ότι αυτό δεν έχουν το θάρρος να το κάνουν:
=> Ποιο ρόλο παίζουν; Είναι διευθυντές τμημάτων και διευθύνσεων ή «πωλητές» του σχεδίου της διοίκησης να διώξει μαζικά κόσμο;
=> Η δουλειά τους είναι να πιέζουν συναδέλφους για να φύγουν; Και μήπως αύριο να αντιπροτείνουν δουλειά σε κάποιους λίγους «τυχερούς» με μειωμένους μισθούς, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα, με τις χειρότερες συνθήκες στους υπεργολάβους; Εκεί όπου έτσι κι αλλιώς πασάρουν μαζί με τη διοίκηση συστηματικά το τεχνικό έργο αλλά και τη δουλειά άλλων τμημάτων.
=> Με ποιο θράσος επικαλούνται υποψήφιους για «λίστες» απολύσεων; Αυτό είναι το «εθελοντικό πρόγραμμα»!!! που έλεγε η διοίκηση στο Σωματείο!
Τους καταγγέλουμε ανοιχτά για την στάση τους. Αλλά βέβαια έτσι βλέπουν την «καρίερα» τους, αυτά τα «καλά παιδιά» της διοίκησης! Πάνω στην αντισυνδικαλιστική δράση και στην οργάνωση της απεργοσπασίας. Πάνω στην εξαφάνιση των δικών μας θέσεων εργασίας, μισθών, της συλλογικής μας σύμβασης, πάνω στα σχέδια για υπεργολαβίες.
Απαιτούμε από τη διοίκηση να τους «συμμαζέψει» - και από τους ίδιους να περιοριστούν αυστηρά στα καθήκοντά τους. Δεν μπορεί να λένε πως είναι εθελούσια η έξοδος και να απειλούν τάχα φιλικά τους συναδέλφους πως θα κλείσουν τα τμήματά τους και θα τους απολύσουν μετά από λίγο καιρό. Αποκαλύπτεται ο ρόλος τους... Τα ίδια έκαναν  και στην εθελούσια του 2009. Να είναι σίγουροι ότι αυτές οι αθλιότητές τους, που είναι ανήθικες και παράνομες, δεν θα μείνουν αναπάντητες, σε όλα τα επίπεδα.

Συνάδελφοι,
Σας καλούμε όλους να γυρίσουμε την πλάτη σ’ αυτές τις αθλιότητες. Με αξιοπρέπεια, με αγώνα μαζικό μέσα από το Σωματείο μας, να υπερασπίσουμε τις θέσεις εργασίας αλλά και την αξιοπρέπειά μας. Να μην διαπραγματευτούμε πόσοι από τους συναδέλφους θα μείνουν άνεργοι ή για πόσο χρονικό διάστημα θα καταφέρουν να επιβιώσουν με το τυράκι της διοίκησης.
- Δεν χαρίζουμε τις δουλειές μας στους επαγγελγματίες «εκκαθαριστές» της διοίκησης.
- Δεν πουλάμε την αξιοπρέπειά μας στις πιέσεις τους.
- Υπερασπίζουμε τις θέσεις εργασίας και το μέλλον μας.
Συμμετέχουμε όλοι:

=> Τετάρτη 27/6, στάση εργασίας 2-5 μ.μ. και συνέλευση στον 3ο-4ο όροφο της Λ.Αθηνών
=> Πέμπτη 28/6, στάση εργασίας 2-5 μ.μ. – δράσεις και συνελεύσεις μέσα στους χώρους δουλειάς
=> Παρασκευή 29/6, στάση εργασίας 1-4 μ.μ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος
Σιόλιας Νικόλαος
Η Γεν. Γραμματέας
Σπανού Βασιλική