Αντίσταση στα Γιάννενα


Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Παρέμβαση της Ταξικής Πορείας στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου έγινε παρέμβαση στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων και μοιράστηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ      ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ

Εργάτη, εργάτρια
          οι εκλογές έγιναν όμως η επίθεση συνεχίζεται στους χώρους δουλειάς. Σε όλο το νομό και στη ΒΙ.ΠΕ οι εργαζόμενοι δουλεύουν με μήνες απλήρωτους και ελαστικά ωράρια. Παράλληλα οι απολύσεις αυξάνουν συνεχώς.
          Οι εκβιασμοί που έγιναν στο λαό δυο μήνες τώρα από Ευρωπαίους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές ( ΕΕ και ΔΝΤ) αλλά και τους ντόποιους υποτακτικούς τους δείχνουν ότι οι επόμενες μέρες θα είναι χειρότερες για τους εργαζόμενους. Τρομοκρατούν. Μας λένε να υποταχτούμε, να γίνουμε δούλοι. Η “επαναδιαπραγμάτευση” και η “ανάπτυξη” που λένε σημαίνει μνημόνιο 3 και συνέχιση της επίθεσης. Γι’ αυτό στήσαν την κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ). Για να περάσουν πιο άνετα τα νέα μέτρα.
          Πρέπει να έχουμε καθαρό ότι το καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται σε κρίση. Για να σώσουν τα κέρδη τους εντείνουν την εκμετάλλευση με απολύσεις, μειώσεις μισθών, αύξηση ωρών. Μόνος φραγμός μπορούν να γίνουν οι εργατικοί αγώνες. Γιατί δεν υπάρχουν λύσεις πέρα απ την οργάνωση και την πάλη του εργατικού κινήματος.
Εργάτη, εργάτρια
         Βρισκόμαστε σε σύγκρουση, σε αναμέτρηση ταξική με το κεφάλαιο και πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο ποια είναι τα δικά μας όπλα σ’ αυτή την αναμέτρηση.
Βασικό όπλο είναι η δική μας ενότητα. Να την χτίσουμε. Να φτιάξουμε επιτροπές αντίστασης σε κάθε εργοστάσιο. Πρέπει να πετάξουμε απ’ τα σωματεία τους εργοδοτικούς και τα τσιράκια που μόνο στόχο έχουν να εκτονώνουν την κατάσταση προς όφελος του αφεντικού. Τα ταξικά σωματεία δουλεύουν για τον εργάτη και έχουν εργάτες όχι προιστάμενους. Τα διοικητικά συμβούλια μιλάνε μόνο με εργάτες, δε συζητάνε δεν τα βρίσκουν με τα αφεντικά.
        Δεν πρέπει τα σωματεία μας να είναι κομματικά όργανα, ούτε μαγαζάκι κανενός. Εμείς πρέπει να οργανώσουμε την πάλη μας. Δεν υπάρχουν σωτήρες που θα δώσουν τη μάχη για εμάς, χωρίς εμάς.
        Να είμαστε ενωμένοι. Να μην τσιμπήσουμε στους φασίστες της Χρυσής Αυγής που χωρίζουν τους εργαζόμενους. Δουλεύουν για τ’ αφεντικά. Όλο το προηγούμενο διάστημα τα τηλεοπτικά μέσα κάλυπταν και ενίσχυαν τη φασιστική δράση τους. Στις διαδηλώσεις ξεπηδούσαν μέσα απ την αστυνομία και χτυπούσαν διαδηλωτές. Είναι το μαύρο χέρι του συστήματος. Πάντα στην ιστορία αυτός ήταν ο ρόλος τους. Στην αρχή χτυπάνε μετανάστες, μετά απεργούς και τέλος τον ίδιο το λαό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!
Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς με τους αγώνες μας!

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ:

-      ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
-      ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ
-      ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ
-      ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Ταξική Πορεία