Αντίσταση στα Γιάννενα


Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

Εκδήλωση της Κοινής Δράσης Εκπαιδευτικών Καρδίτσας ενάντια στον εκφασισμό

Πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία, την Παρασκευή το βράδυ στις 9μμ στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας η εκδήλωση της Κοινής Δράσης Εκπαιδευτικών ενάντια στον εκφασισμό της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.
Με την εκδήλωση αυτή, η οποία αν και προγραμματισμένη από καιρό συνέπεσε με το γεγονός του τηλεοπτικού τραμπουκισμού, η Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών θέλησε να συμβάλει στο άνοιγμα ενός δημοσίου διαλόγου γύρω απ’ το φαινόμενο του Φασισμού στην Ελλάδα αλλά και σ’ όλο τον κόσμο. Οπως τονίστηκε σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν οι πολίτες τόσο για την ιστορική πορεία του φασιστικού φαινομένου, όσο και για τις κοινωνικές ρίζες του και την σύνδεσή του με τα κρατικά συστήματα εξουσίας και τους παρακρατικούς μηχανισμούς.
«Ο Φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον» και προσπαθεί με τα διάφορα προσωπεία που χρησιμοποιεί να παραπλανήσει τα πληττόμενα απ΄ την καπιταλιστική κρίση λαϊκά στρώματα. Κρύβει το πραγματικό του πρόσωπο, τρέφεται απ’ το ψεύδος, την πολιτική καθυστέρηση, την άγνοια, την οργή και το φόβο,ευνοείται από την κρίση και τα αδιέξοδα του συστήματος, επωφελείται από τις αδυναμίες του λαϊκού κινήματος, σπέρνει τον πόνο και τον τρόμο και αποτελεί το ύστατο όπλο του Κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους και τους λαούς όλου του κόσμου.
Η Κοινή Δράση εκπαιδευτικών τόσο στο χώρο της εκπαίδευσης όσο και στην τοπική κοινωνία θα συμβάλει σε κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπισης του φασιστικού κινδύνου με την ενημέρωση, την αποκάλυψη, την συζήτηση και την δημόσια πολιτική αντιπαράθεση.

Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών