Αντίσταση στα Γιάννενα


Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

60 ημέρες απεργιακού αγώνα των εργαζομένων στον ραδιοσταθμό «SENTRA» του Μπόμπολα

48ωρη απεργία στους ραδιοσταθμούς «ORANGE» και «LOVE» και  δεύτερη 4ήμερη στο «Κανάλι 1»
Την κήρυξη νέας 5ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 06.00η του Σαββάτου 16ης Ιουνίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Πέμπτης 21ης Ιουνίου 2012 στον ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA» αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ), απαντώντας στις απολύσεις των εργαζομένων από την διοίκηση του ραδιοσταθμού.
Η ΕΤΕΡ ζητάει την επαναπρόσληψη των τεχνικών οι οποίοι απολύθηκαν επειδή δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση με μειώσεις μισθού και κατά παράβαση της ισχύουσας Διαιτητικής Απόφασης του ΟΜΕΔ και την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για απολύσεις προς τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού SENTRA.
Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν και οι τεχνικοί στους ραδιοσταθμούς «ORANGE» και «LOVE» από την ώρα 6.00η της Δευτέρας 18ης Ιουνίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Τετάρτης 20ης Ιουνίου 2012, έπειτα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΤΕΡ, απαντώντας στις καθυστερήσεις πληρωμής των δεδουλευμένων από την διοίκηση των ραδιοσταθμών.
Με την απεργία διεκδικείται η καταβολή των χρωστούμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) των ραδιοσταθμών. Η ΕΤΕΡ καλεί την Διοίκηση των ραδιοσταθμών να σταματήσει την τακτική της παραβίασης της ΣΣΕ και καλεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την Πολιτεία να επέμβουν δραστικά ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της καθυστέρησης των δεδουλευμένων από την εργοδοσία.
Σε εξέλιξη βρίσκεται δεύτερη 4ήμερη απεργιακή κινητοποίηση στον δημοτικό ραδιοσταθμό του Πειραιά «Κανάλι 1» η ποία λήγει το πρωί της Δευτέρας (18/6). Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Μάρτιο και παρά τις συνεχόμενες υποσχέσεις της εργοδοσίας, δεν καταβάλλονται οι δεδουλευμένες αποδοχές τους.