Αντίσταση στα Γιάννενα


Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ο ΕΟΠΥΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ

Ο ΕΟΠΥΥ αρνείται να καλύψει τις συμβατικές του υποχρεώσεις για τα οδοιπορικά των νεφροπαθών του ΟΓΑ που πηγάζουν από τον κανονισμό που ο ίδιος ψήφισε και εφαρμόζει. Η διοίκηση του, με απάθεια και με παγερή αδιαφορία δηλώνει ότι δεν έχει χρήματα να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης των αιμοκαθαρόμενων του ΟΓΑ. Έξοδα που οι νεφροπαθείς ήδη έχουν καταβάλει και ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ για αρκετούς, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αδυνατούν να προσέρχονται στις μονάδες αιμοκάθαρσης, όχι μόνο να διαλύονται οι οικογένειες τους, αλλά να κινδυνεύουν με μηνύσεις και φυλακίσεις.

Ειδικά στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ έταξαν καλύτερη πρόσβαση στο σύστημα υγείας και οι νεφροπαθείς βρίσκονται στο χείλος της απόγνωσης και της καταστροφής.

Ο ΕΟΠΥΥ και η διοίκηση του έγινε το μαγικό χαλί, που κάτω από αυτό το Υπουργείο υγείας κρύβει την ανεπάρκεια του και τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο, προκειμένω να βγαίνει ατσαλάκωτη η πολιτική ηγεσία του στις τηλεοράσεις και να επαγγέλλεται το παράδεισο στο μέλλον σε μια άλλη Ελλάδα. Για τους αιμοκαθαρόμενους όμως με την πολιτική που ακολουθείται δεν υπάρχει παράδεισος παρά μόνο ΚΟΛΑΣΗ που είναι ΤΩΡΑ ΕΔΩ.


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΙΞΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ
ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ