Αντίσταση στα Γιάννενα


Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Αυτοί που μας βύθισαν στη φτώχεια, ετοιμάζουν τις απολύσεις,  την κατάργηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις, πετσόκοψαν τους μισθούς, συνεχίζουν να παίρνουν αποφάσεις για την ζωή μας, ακόμη και μετά την μαζική καταδίκη των πολιτικών τους στις εκλογές της 6ης Μάη.
Παραμονές εκλογών στον Δήμο Θεσσαλονίκης γίνεται ο διαγωνισμός για την ανάθεση της επισκευής, συντήρησης και του τεχνικού ελέγχου των απορριμματοφόρων και των λοιπών αυτοκινήτων, σε ιδιώτη. Ιδιωτικοποιεί το Μηχανουργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ ο Μπουτάρης δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, έχει διατυμπανίσει σε κάθε ευκαιρία την θέση του για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. Το ίδιο έγινε στο Λαγκαδά, στη Χαλκηδόνα, Πυλαία. Ταυτόχρονα προσπαθούν να πείσουν τον λαό ότι θα είναι όλα καλύτερα με τους εργολάβους, κρύβοντας μελέτες που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ ακριβότερη η καθαριότητα με ιδιώτες.
Με κυβέρνηση, συγκυβέρνηση ή υπηρεσιακή τα κόμματα που στήριξαν τις πολιτικές των μνημονίων, που υποδούλωσαν τον λαό και τη χώρα στους ξένους δυνάστες και βύθισαν τον λαό στην εξαθλίωση, συνεχίζουν με τους εκπροσώπους τους την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων. Συνεργάζονται θαυμάσια, ξεπερνούν τις διαφορές τους για να επιτεθούν στους εργαζόμενους.
Από την άλλη μια ομοσπονδία με πλειοψηφία των ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ, αποφασίζει μια τετράωρη στάση εργασίας για την ακύρωση του διαγωνισμού. Γίνεται συνοδοιπόρος τους στην ιδιωτικοποίηση, αποπροσανατολίζει και απογοητεύει τους εργαζόμενους. Μια συμβολική στάση εργασίας την μέρα του διαγωνισμού δεν φέρνει νίκες.

Δεν είναι καιρός για συμβολικές κινήσεις αλλά για μαζικούς αγώνες με διάρκεια, γιατί η ιδιωτικοποίηση σημαίνει απολύσεις, σημαίνει επιβάρυνση του λαού, γιατί αυτή η επίθεση είναι διαρκής και βάρβαρη, γιατί δεν έχουν σκοπό να αφήσουν τίποτε όρθιο με στόχο την εξαθλίωση και την υποταγή.
Απαιτούνται αγώνες, που θα αποφασιστούν σε συνελεύσεις, να συγκροτηθούν απεργιακές επιτροπές, να ανακαλύψουμε και πάλι την χαμένη συλλογικότητα, να γεννηθεί η ελπίδα ότι οι αγώνες μπορούν να νικήσουν.  Τότε οι απεργοί, θα δράσουν, θα συζητήσουν, θα βρουν τους τρόπους να τραβήξουν τον αγώνα τους μακριά, θα αναγνωρίσουν τους εχθρούς και τους φίλους του αγώνα τους, θα πιστέψουν στην δύναμή τους.
Πολλές φορές οι εργαζόμενοι στους δήμους υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα μας να αγωνιζόμαστε, δείξαμε ότι η τρομοκρατία κυβέρνησης, δημάρχων, μπράβων, ματ και εργολάβων, δεν μας σταματά. Ξέρουμε ότι οι αγώνες αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, απαιτούν καλύτερη συγκρότηση και οργάνωση, την συμμετοχή όλων, την συνεχή επαγρύπνηση.
Ξέρουμε ότι δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, αλλά δυσκολότερη είναι η ζωή χωρίς δουλειά και δικαιώματα και πρέπει να αντισταθούμε στην καταλήστευση της ζωής μας, να παλέψουμε για την ανατροπή της βαρβαρότητας της Τρόικας και του ΔΝΤ. Να μην φοβηθούμε, να μην υποκύψουμε στους εκβιασμούς των εκπροσώπων της πολιτικής της εκμετάλλευσης, της υποδούλωσης.   Να γυρίσουμε την πλάτη στις αυταπάτες. Δεν υπάρχουν λύσεις χωρίς αγώνες
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ, ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ!
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΤΑ
http://agonistikiprotovoulia.wordpress.com/