Αντίσταση στα Γιάννενα


Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Σέρνουν στα δικαστήρια τους χαλυβουργούς

Στα δικαστήρια οδηγήθηκε το Δ.Σ. του σωματείου των απεργών χαλυβουργών μετά  τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι γνωστοί άνθρωποι του Μάνεση κατά έξι μελών της διοίκησης.
Εχοντας μπει οι χαλυβουργοί στον 7ο μήνα πλέον σκληρού και περήφανου αγώνα, η εργοδοσία επιμένει και προσπαθεί να χτυπήσει τη σταθερή και χωρίς πισωγυρίσματα στάση του σωματείου που υπερασπίζεται το δικαίωμα στην εργασία των 105 απολυμένων και τη συλλογική σύμβαση των εργαζομένων. Και αυτό το γεγονός έχει σαν αποτέλεσμα τη μεγάλη συσπείρωση των εργαζομένων στο σωματείο τους και ενωμένοι να απαντούν σε όλες τις μεθοδεύσεις που έχουν προχωρήσεις μέχρι σήμερα οι άνθρωποι της εργοδοσίας με εξώδικα, μηνύσεις, απειλές, δημοσιεύματα κ.ά. Είναι το τοίχος που βρίσκει συνεχώς μπροστά της η εργοδοσία σε κάθε βρώμικη προσπάθεια να σπάσουν την απεργία των χαλυβουργών. Θορυβημένη ακόμα από την τεράστια και χωρίς προηγούμενο αλληλεγγύη και συμπαράσταση που εκφράζεται στον αγώνα τους επιχειρεί με κάθε τρόπο να διασπάσει και να συκοφαντήσει αυτό τον περήφανο αγώνα.

Με εντολή της Νέας Δημοκρατίας (του συνδικαλιστικού της τομέα) καλέστηκαν τα ΜΜΕ στα δικαστήρια για να στήσουν προβοκάτσια ενάντια στο Σωματείο και τους εργαζόμενους. Με την παρουσία του ιδιωτικού καναλιού MEGA έστησαν ένα ακόμα θέατρο, όπως και προχθές στη συγκέντρωση της ΝΔ στο Λαύριο με τον περιφερόμενο θίασο των απεργοσπαστών. Μόλις τελείωσε το δικαστήριο, στο οποίο χρησιμοποίησαν την συκοφαντία και τα ψέματα, οι 7, 8 απεργοσπάστες έβγαλαν απ´ τις τσέπες του μπλουζάκια με το σήμα των δήθεν αγανακτισμένων με την απεργία.
Η μαζική συμμετοχή των χαλυβουργών όμως εμπόδισε την προβοκατόρικη στάση τους όσο και αν προκαλούσαν, με λάσπη και συκοφαντίες απέναντι στο Σωματείο, το ΠΑΜΕ κλπ.

πηγή: Ριζοσπάστης και η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ