Αντίσταση στα Γιάννενα


Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Κάτω τα χέρια από τους εργατικούς αγώνες !


Αντίσταση – Οργάνωση – Αλληλεγγύη ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα
Συνάδελφοι

Την τελευταία περίοδο εξελίσσεται μία οργανωμένη προσπάθεια από την μεριά της εργοδοσίας και άλλων δυνάμεων να κτυπήσουν τους εργατικούς αγώνες που αναπτύσσονται στην περιοχή μας.

Ο εργοδότης των ΜΕΚ-ΒΕΚ ζητάει από το δικαστήριο να βγάλει την απεργία διαρκείας που κάνουν για τα δεδουλευμένα τους, παράνομη και καταχρηστική. Η εργοδοσία της ΚΟΝΤΙ κάνει ασφαλιστικά μέτρα στους απολυμένους εργάτες για να φύγουν έξω από το εργοστάσιο. Η ΜΕΤΚΑ κάνει μήνυση σε αλληλέγγυα των τριών απολυμένων εργατών για αναγραφή συνθήματος στον τοίχο του εργοστασίου. Στον ΚΑΝΑΚΗ η επίσχεση εργασίας για τα δεδουλευμένα κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική από το δικαστήριο. Έξω από την επιθεώρηση εργασίας 10 η ώρα το πρωί , δύο εργαζόμενοι μετανάστες και ο πρόεδρος του Σωματείου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» δέχονται επίθεση από «φουσκωτούς» και απειλές για να μην κάνουν καταγγελία.

Όλα αυτά τα γεγονότα δεν είναι ούτε μεμονωμένα ούτε τυχαία. Αποτελούν μέρος της συνολικής επίθεσης κεφαλαίου- κυβέρνησης- τρόικας ενάντια στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού. Ταυτόχρονα αποτελούν  και κλιμάκωση της τρομοκράτησης όλων των αγωνιζόμενων που παλεύουν ενάντια στην βαρβαρότητα των μνημονίων της εξαθλίωσης και του ξεπουλήματος. Με επιθέσεις των ΜΑΤ σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι του λαού, με επιθέσεις φασιστών σε μετανάστες και αριστερούς αγωνιστές, με νόμους για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, με τα δικαστήρια να βγάζουν απεργίες παράνομες, με την κινητοποίηση όλου του κρατικού μηχανισμού ενάντια στους μετανάστες για να αποπροσανατολιστεί ο λαός και για να δημιουργηθεί κλίμα αποδοχής της συνολικής καταστολής.

Το «δικαίωμα στην εργασία» όπως λένε οι δικαστικές αποφάσεις  δεν το καταπατούν οι εργαζόμενοι που περιφρουρούν τις απεργίες τους αλλά η εργοδοσία και συνολικά το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο που έχουν στείλει μέχρι σήμερα στην κόλαση της ανεργίας πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους ανθρώπους. Το καταπατούν αυτοί που αφήνουν τους εργαζόμενους απλήρωτους και έχουν την αξίωση να δουλεύουν όποτε και όσο θέλουν και να τους πληρώνουν όποτε και όσο θέλουν. Η επίθεση στο εργατικό κίνημα και στις οργανώσεις του (σωματεία, συνδικάτα, ομοσπονδίες) πάνε χέρι-χέρι με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, με το πετσόκομμα μεροκάματων, μισθών, συντάξεων , επιδομάτων ανεργίας, με την διάλυση της δημόσιας και δωρεάν υγείας, με την ανατροπή της κοινωνικής ασφάλισης. Το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι, τα αστικά κόμματα της συγκυβέρνησης Παπαδήμου και οι λοιποί πρόθυμοι, θέλουν να διαλύσουν κάθε έννοια εργατικής οργάνωσης για να υποτάξουν τους εργαζόμενους. Θέλουν να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους στα κάτεργα του εργασιακού μεσαίωνα, χωρίς καταχτήσεις και δικαιώματα.

Συνάδελφοι

Ο ταξικός αντίπαλος είναι συγκροτημένος, ενωμένος στην αντεργατική του επίθεση και χρησιμοποιεί όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις του ενάντια στον κόσμο της δουλειάς. Δεν βάζει κανένα όριο, ούτε τέλος στην επίθεσή του.

Η μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει και να ανατρέψει την αντεργατική – αντιλαϊκή λαίλαπα είναι ο ενιαίος πανεργατικός – παλλαϊκός αγώνας. Η οργανωμένη συγκρότηση όλων των εργαζόμενων. Η αγωνιστική-ταξική κατεύθυνση της πάλης ενάντια σε συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Η οργάνωση και ο συντονισμός των αγώνων από την βάση των εργαζόμενων, μέσα από γενικές συνελεύσεις, χωρίς αναθέσεις σε «ειδικούς». Ξεπερνώντας τα εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός , παραμερίζοντας τις εκλογικές αυταπάτες που σκορπούν πολλοί, σήμερα, να πάρουμε την υπόθεση της ζωής και των αγώνων μας στα δικά μας χέρια.
·        Ανατροπή της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτική των μνημονίων
·        Οι εργατικοί αγώνες είναι δίκαιοι
·        Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη