Αντίσταση στα Γιάννενα


Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Παρέμβαση στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων

Χτές Τετάρτη έγινε παρέμβαση της Ταξικής Πορείας στη Βιομηχανική Περιοχή των Ιωαννίνων και μοιράστηκε η παρακάτω προκύρηξη:


                    ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ                    
                    Ο ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Εργάτες, εργάτριες

τα εργοστάσια ‘‘βράζουν’’ στη ΒI.ΠΕ. Βράζουν από αγανάκτηση και οργή για τους απλήρωτους μήνες,  τις απολύσεις, τα ωράρια, τις επιχειρησιακές συμβάσεις, τη μερική -  εκ περιτροπής - προσωρινή - δοκιμαστική απασχόληση…
Ο αγώνας για τη δουλειά, το μισθό και την επιβίωση δίνεται καθημερινά σε όλη τη χώρα στα εργοστάσια. Η σύγκρουση δεν αποφεύγεται, γιατί η αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται δουλεύει για το κεφάλαιο. Για τα ντόπια και ξένα αφεντικά.
Ο Παπαδήμος είναι δική τους επιλογή. Των αμερικάνων κι ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για να συνεχίσει την επίθεση σε βάρος του λαού με νέα πιο βαριά μέτρα. Οι υποτελείς τους (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) έφτιαξαν τη μαύρη λυκκοσυμμαχία για να στηρίξουν το πολιτικό σύστημα, που ταρακουνήθηκε από τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Στόχος της επίθεσης αυτής είναι η κατάργηση όλων των κατακτημένων δικαιωμάτων: Η επιστροφή στο μεσαίωνα!
Η πολιτική αυτή φρενάρει, σταματάει και τελικά ανατρέπεται μόνο με ταξικούς, παρατεταμένους αγώνες. Αυτό που θα τους σταματήσει είναι η οργάνωση, η αντίσταση κι ο αγώνας μας. Κανείς δε θα λύσει το πρόβλημα για εμάς. Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
Οι εργοστασιάρχες με τα τσιράκια τους σπέρνουν τη μοιρολατρία. Δεν έχουμε δουλειές, λεφτά, θα κλείσουμε κ.α. Κάνουν καλά τη δουλειά τους, φορτώνουν την κρίση στις πλάτες μας και σώζουν τα κέρδη τους. Δε χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν. Εμείς τους ταΐζουμε. Ξέρουμε να χωρίζουμε τους φίλους από τους εχθρούς.
Να γίνει η οργή και η αγανάκτηση οργανωμένος αγώνας. Είναι ανάγκη να φτιάξουμε επιτροπές αντίστασης παντού, σε κάθε εργοστάσιο, να φτιάξουμε σωματεία που είναι με τον εργάτη, να ξεπετάξουμε στην άκρη τους ξεπουλημένους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές.
Οι 400 χαλυβουργοί στον Ασπρόπυργο δυναμικά συνεχίζουν. 2 μήνες σε απεργία. Σπάνε την εργοδοτική τρομοκρατία και παλεύουν ενάντια στις περικοπές και τις απολύσεις.
Ο αγώνας τους έχει συγκινήσει το λαό. Εργαζόμενοι, άνεργοι,  σωματεία, επιτροπές γειτονιών, και οργανώσεις δίνουν τη μάχη να απλώσει ο αγώνας τους. Να φτάσει το κάλεσμα τους για αγώνα σε κάθε εργοστάσιο σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Ο αγώνας και η αλληλεγγύη είναι που ζορίσουν τον εργοστασιάρχη Μάνεση, και τους εργατοπατέρες. Αυτή είναι η μόνη λύση για τους εργαζόμενους. Ο μόνος δρόμος.   
Να οργανώσουμε την πάλη μας! Να αντισταθούμε! Η αλληλεγγύη το όπλο μας!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ – ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

Ταξική Πορεία